torsdag 31 maj 2012

Jag är gravid

På riktigt. Det finns en liten humla i min mage. Det har vi sett idag. Det går fortfarande inte att förstå. Men nu vet jag. Jag har inte bara inbillat mig allt. Du finns där. Älskade lilla Humlan.



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 30 maj 2012

Jordnötssmör

Har legat hemma idag. Huvudvärk och ny nivå på illamåendet.

Såg på tv imorse att de åt jordnötssmör och blev besatt. Men eftersom jag mådde så dåligt så var en tripp till affären inte ett alternativ. Fick helt enkelt vänta på Johne.

När han kom hem mådde jag skit och ville kräkas igen. Av någon anledning luktade jag på jordnötssmöret och det gjorde underverk! En macka senare sitter jag nu i soffan! Det har jag inte klarat på hela dagen.




måndag 28 maj 2012

Redhead och migrän(?)

Har idag spenderat 3 timmar hos frisören. Vi var tvungna att göra om färgningen eftersom första omgången inte klarade av min gamla färg riktigt.



Så nu är jag korthårig och RÖD.

När jag kom hem så fick jag fläckar framför ögonen och tappade delar av synfältet. Nu ligger jag med huvudvärk. Antar att det är vätskebrist och kanske lite trötthet. Samt oron inför torsdag.

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 27 maj 2012

Typiskt

Sverige går och vinner ESC när jag ska vara mammaledig nästa år. Undrar om jag kan övertala chefen om att jag kan extrajobba lite. Och att min expertis behövs på nåt sätt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 25 maj 2012

Kärlek är ibland

En ask med jordgubbar



- Posted using BlogPress from my iPhone

Någon gång ska vara den första

Och idag var det dags för min första "spontanspya". Dvs kräktes helt utan att behöva stoppa fingrarna i halsen. Snabbt kom det också. Nu får vi se om detta är en ny fas.

Hoppas verkligen att det ligger en unge däri, då är det lätt värt det!

8+0 v9

Tiden går kanske rätt snabbt ändå. Trött, illamående, blödig och småknäppa funderingar får väl sammanfatta läget.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 23 maj 2012

Just nu...

... älskar jag Johne lite extra mycket. Han dammsuger.


- Posted using BlogPress from my iPhone

TWISTER

Den är så svalkande fräsch och underbar. Glasspinnen som jag slickar i mig som om jag aldrig ätit glass förut.Och för en stund hjälper den faktiskt mot illamåendet också. jag känner mig som en ny människa!
Men Johne har nog rätt när han sa "Njut nu i de här tre dagarna, sen kommer det vara nåt annat."

tisdag 22 maj 2012

Frukostrutin

En rutin som nu fungerat helt ok i tre dagar är hallonkräm med rutbröd på morgonen och sen en fralla när jag varit på jobbet 0,5-1 timme. Då mår jag iaf ok fram till lunch (och med ok menar jag alltså att det inte känns i hela kroppen som att den vill ligga på toalettgolvet och kräkas).

Wohooo!

söndag 20 maj 2012

lördag 19 maj 2012

Konstant oro

I vecka 8 nu och kan inte sluta tänka på att det var då den dog i vintras. Minnena från hur det var att få höra orden att den dött kommer tillbaka. BLÄÄÄ. Vill bara se att vår lilla larv lever och växer som den ska. En och en halv vecka kvar.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 18 maj 2012

Diskret

Känns inte alls speciellt misstänksamt att jag sitter och knaprar knäckebröd hela tiden vid mitt skrivbord. Eller att jag helt plötsligt börjat äta vanlig vit fralla på fikat, trots att jag alltid sagt hur onyttiga de är.

Den sista punkten vet jag iofs inte om det är någon som direkt lägger märke till. Men ändå...

V8

Går in i vecka 8 idag. Har mått så sjukt illa så det har liksom inte funnits någon möjlighet att orka med det här med bloggandet direkt.

Igår var vi med svärmor, Jan-Ola (Johnes bror), Kicko (Jan-Olas flickvän och fästmö) och Kickos föräldrar på creperiet i Hablingbo. Mysigt. Men ska jag vara helt ärlig så tycker jag väl inte att 6 och 8-åringar passar i servicen. Betalar jag för maten ska jag slippa uppfostra andras barn liksom.

Just nu verkar knäckebröd funka mot illamåendet. Får se hur länge det håller i sig.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 16 maj 2012

Kräks

Igår spydde jag när jag kom till jobbet och idag innan jag åkte till jobbet och nyss.

Kräks inte riktigt av mig själv utan måste hjälpa till med fingrarna eller vad man ska säga. (Fräscht jag vet!) Men det hjälper iaf när illamåendet blir totalt outhärdligt. Praktiskt eftersom jag då iaf har någon sorts kontroll på när det kommer. Slipper spy i papperskorgen... än så länge...

Blä, nu vill jag hem och sova...

måndag 14 maj 2012

De säger att man inte ska äta för två..

... men jag tar ändå det säkra före det osäkra och äter tills magen är nöjd. Hellre det än alternativet. Som är att äta upp någon kollega...

Och jepp. Illamåendet blir värre för var dag.. Wohoooo!

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 13 maj 2012

Tillbaka på ön

Då är vi hemma igen. Skönt att vara hemma på vår älskade ö. Men som alltid känns det konstigt att lämna nära och kära på fastlandet. Orkar inte riktigt tänka på hur jobbigt det egentligen är.

Har fått hemmagjord pizza i magen och nu blir det tv-soffan. Tänkte försöka testa cillies råd mot illamående och lägga mig tiiiidigt. Hoppas det hjälper :-s


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 12 maj 2012

Illamående och blommande magnolia

Ligger i mitt rum i Enköping och mår illa. Utanför blommar magnolian. Den har nästan blommat över. Fy vad illa jag mår. Men det är ju bra.

Är så glad att mamma och pappa gjort som de gjort. De har sparat våra rum så att vi ska känna oss som hemma när vi kommer hem. Visst. I syrrans rum har en dator flyttat in. Och här en byrå och lite annat. Men det är fortfarande våra rum. Det gillar jag.

Vi köpte ny bil igår. Vettig. Trygg. Vuxen. Volvo. Saknar Dexter. Men "Steve" symboliserar ett nytt liv. Ett liv som jag längtat efter så länge. Ett liv som känns spännande och läskigt. Ett liv som tydligen börjar med illamående :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Enköping

tisdag 8 maj 2012

Helt slut

Började jobba redan 0630 imorse. Lanserade nya siten. Eller utseendet är väl ett mer korrekt uttryck. Skönt att äntligen vara igång! Men fy 17 vad trött jag varit.

Gick hem vid halv 4. Ner på stan för att köpa present till syster som fyllt 40 och dessutom flyttar i helgen.

Köpte med mig en subway och åkte hem för att somna på soffan. Efter att jag ätit såklart.

Undertiden som jag sov fixade Johne med bilen inför fastlandsresan i helgen. Förhoppningen är att komma hem med en kombi.

Kommer definitivt inte ha några problem att somna igen om någon timme :P


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Visby

måndag 7 maj 2012

Hungermonstret

...det skulle man kunna kalla mig för nu. Verkar som att jag gick in i en ny fas igår. Och jag känner igen den från förra gången. Blir helt sanslöst avgrundshungrig. Trots att jag precis ätit (och även om jag väntar ett tag).

Som nu, ätit köttbullar med mos och ordentligt med sallad. Ändå hungrig som om jag inte ätit på tre veckor.

Nu blir det ett strikt mellanmålsschema för mig.

Kommer ihåg att Johne påpekade förra gången att det inte går att vara hungrig då. Han har inte vågat säga något liknande den här gången utan höll sig till "Det är ju jättekonstigt att det blir så!".

Den konstanta ororn

Antingen så går jag runt och oroar mig för att jag ska kräkas. Eller för att jag inte mår illa tillräckligt. Kind of moment 22....

söndag 6 maj 2012

Att ljuga folk rakt upp i ansiktet

Tina på jobbet frågade igår hur jag mår och om vi börjat försöka igen.

Jo, det har vi, svarade jag.

Idag frågade hon hur det går med mina allergier och om jag kan ta samma mediciner och så nu när vi försöker.

Jag svarar att jo det går bra. Får andra mediciner. Kan ju inte direkt säga att jag misstänker att anledningen till att jag typ inte känner nåt alls är att jag är gravid.

Gillar att vara hemlig.

*rap*

Förändringar i illamåendet

Känner mig inte bara konstant bakis längre. Det verkar ske en förskjutning mot mer "hjälp jag måste nog kräkas snart och rapar en hel del hela tiden"-känslor. Underbart! :D Igår mådde jag skitilla. Tillräckligt för att ringa Johne när han skulle sluta jobbet och begära hem mineralvatten. Insåg ganska snabbt att jag mådde mer illa efter att ha stoppat i mig en näve potatisskruvar (eller två). Men kunde ändå inte låta bli. Åt därför. Mådde illa. Väntade ett tag. Åt igen. Ja, och sen upprepades detta då....

Smart? Njä. Men vem fasiken har beskyllt gravida för att vara rationella i alla lägen?

Har även raderat FL från telefonen. Blir för stressad av att läsa om allas blödningar, missfall osv hela tiden. Så har  bestämt mig för att pausa FL åtminstone till efter VUL.

Nu jobba. För numer jobbar jag på helgerna ibland. Underbart!

Det är faktiskt helt ok, så skönt att få jobba ifred utan folk som stör. Men just nu hade jag helst legat hemma i soffan. Med en påse potatisskruvar.

lördag 5 maj 2012

Det där med att köpa bil

Misstänker att den blivande pappan börjar tröttna på den blivande mamman. Han är nämligen väldigt duktig och skickar massa länkar på nya bilar till henne. Och hon går enbart på färg :)

Jobbhelg och (nästan) somna i solen

Jobbar den här helgen. Underbart med tanke på att jag vaknade inatt och kände det som att spyan satt i halsen. Det känns det fortfarande som. Underbart!

Tog lunch ensam på balkongen. Gårdagens rester från Thai-Thai.




Höll nästan på att somna i solen :)

Nu tillbaka till skrivbordet igen!

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 4 maj 2012

Sömnlös och hungrig

Jaha. Då går vi in i en ny fas. Samma dag som jag går in i v 6 börjar natthungern. För trött för att gå upp och äta något. Och för hungrig för att kunna somna om.

Dags att börja ha något att äta vid sängen igen.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Visby

torsdag 3 maj 2012

Efterrätt

Precis som förra gången så är jag sugen på jordgubbar. Lite lättare att uppfylla det kravet i sommar än i julas kanske. Fick lite utländska idag i väntan på gotländska gubba.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Promenad, Mvc, smidighet och promenad igen

Gröt och tidning är en helt ok frukost. Försöker äta gröt om jag inte mår alltför illa när jag vaknar. Står mig lite bättre på det än två knäckemackor :)




Sen var jag duktig och gick till jobbet. Tänkte att det är ett bra sätt att få lite motion nu när det är fint väder. Mår för dåligt för att orka med några större bravader. Underbart väder och riktigt skönt att rensa tankarna. Mådde dock sjukt illa när jag väl kom fram. Men kanske värt det.

Lagom framme på jobbet ringde Mvc. Det var Lou som ringde. Samma BM som vi hade förra gången. Hon blev jätteglad :) Försökte övertala mig om att illamåendet är ett bra tecken. Vi bokade inskrivning den 12 juni. Känns som evigheter dit. Men våren brukar ju gå snabbt.

Jag hade skrivit ner viktiga saker som sista mens på en lapp. Smidig som ett kylskåp lägger jag sen den på mitt skrivbord.




Jaja. Har någon sett så är det så. Inte mycket att göra åt. Såg lappen och var tvungen att fota den. Sen glömde jag ta bort den igen. Förvirrad?

Gick hem också i det fina vädret och äter nu middag. Bland annat en majskolv.



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 2 maj 2012

Promenera

Då är det dags att ta tag i fläsket. Tänker hålla mig till promenader. Till att börja med iaf. Och idag var första. En timme ungefär. Skönt i underbart soligt väder.

Tänkte börja cykla till jobbet också. Måste hämta cykeln först bara :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 1 maj 2012

Kvällshungrig

Måste lära mig att äta något innan jag går och lägger mig. Kan ju inte gå upp igen varenda kväll för att jag är på väg att svälta ihjäl.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Slapparsöndag på en tisdag och farmor får veta

Åååå vilken skön dag det här har varit. Började med att jag mådde sjukt illa. Så jag låg i sängen till tio ungefär. Sen satt jag 40 minuter på balkongen i solen. Och tyvärr även blåsten. Så det blev lite kallt.

Efter en dusch tog vi bilen söderut och lunchade på Djuvik. Biff med rödbetor och fetaost. Såååå enkelt och gott.




Jag somnade sedan i bilen på väg till Johnes mamma. Där fikade och berättade att jag är gravid igen. Hon blev såklart glad :)

Innan vi åkte plockade vi med oss en kasse ramslök och lite kaiplök.

Nu ligger jag på soffan totalt däckad. Ska läsa lite och äta en kladdkakemuffin. Skön söndag på en tisdag med andra ord.



- Posted using BlogPress from my iPhone