torsdag 31 januari 2013

Sovdag och bakslag

Känner mig lite piggare och gladare. Lyckats sova en del på eftermiddagen och det behövdes verkligen!

Sämre är det dock med foglossning och snitt. Riktigt ont av båda. Antar att jag åter igen får inse att jag måste ta det ännu lugnare. Så svårt och irriterande.

Jobbigt att det inte gör ont direkt utan kommer dagen efter. Vilket gör att det är svårt att veta när gränsen är nådd. Igår kände jag det nog redan då om jag ska vara ärlig.

Det fick bli en mysdag hemma istället för planerad runda med mina killar på stan.








Johne fick sin födelsedagspresent idag också.




- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 30 januari 2013

Sista dagen med mommo och moffa

Då har mamma och pappa åkt. Till hotellet visserligen, men båten går tidigt imorgon. Det har varit så mysigt att ha dem här.

Samtidigt känns det som att det är först nu som jag och Anton kommer få känna på vår vardag och lära oss funka tillsammans.




Vi var en sväng till Intersport idag. Anton sov gott i babyskyddet som vanligt.




Sen avslutades kvällen med mammas älggryta och en grym amarone. Mums.




Nu ligger jag i sängen. Är helt slut. Kanske inte kommer somna redan, men skönt att bara få vila iaf.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Första natten

Jepp. Då var första natten avklarad. Eller ja. Första natten då mamman fick dra hela lasset. Och det gick jättebra. En mindre meltdown vid första läggningen bara. Thank God (igen) för den stöttande pappan.

Även frukost gick smärtfritt. Anton fick syn på rutorna i våra påslakan och låg och spanade in dem under tiden som mamman åt frukost i lugn och ro. Praktiskt.




Efter det har vi kaskadspytt på mammas nya tröja. Misstänker att det var ett sätt att få av ni kläderna för lite nakenmys. Och det får väl vara ok.

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 29 januari 2013

BVC och sängsidebyte

Johne har jobbat idag så jag och Anton myste lite innan mamma och pappa kom.




På eftermiddagen var det dags för första besöket på BVC. Med adaptern på vagnen var det (nästan) bara att klicka i babyskyddet. Mycket smidigt att slippa bära på det.

Mamma och pappa följde med som moraliskt stöd. Jag sa innan att jag tycker att han känns mycket större. Och jag hade rätt. Anton väger nu 4510 g och mäter 55,5 cm. Stora killen!




Nu har vi precis flyttat om i sovrummet och jag och Johne har bytt sida med varandra i sängen. Dags för mig att ta Anton mer på nätterna så nu ligger jag på samma sida som hans säng. Detta ska bli spännande. Gissar på en rätt trött mamma imorgon.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Söderväg,Visby,Sverige

måndag 28 januari 2013

Mommo och moffa

Idag kom äntligen mommo och moffa på besök. Anton sov väl mest. Och åt. Och bajsade. Så som vanligt helt enkelt.








Med sig hade de presenter från alla möjliga. Jag blev så rörd att jag började gråta. Tänk vad många som tänkt på oss!




Moster Britta hade skickat med en jättefin filt från Geggamoja. Den var mycket omtyckt av lillsorken.




Det är så roligt nu för han är verkligen mer och mer med hela tiden. Det är en helt annan blick. Någon sorts vakenhet och vishet som finns där.

Och det stämmer bra med hur det ska vara. Han är på väg in i första utvecklingssprånget. Även mer klängig på mamma och pappa. Precis som det ska vara.




Boken jag fick av Cillie är verkligen hur bra som helst. Tack igen älskade vän!

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 27 januari 2013

Sköna söndag

Gud vad mysigt jag tyckte det var med Sköna Söndag på söndagsmorgnarna. Jag tror det är det där med att veta att något mysigt är återkommande som jag gillar. Just nu sker det mesta på volley dock och det har väl också sin charm.

Imorse lät vi Johne sova lite och myste bara jag och Anton. Sen när pappa kom upp var det lite grabbhäng i gymmet.




X antal frukostar, bruncher och mellanmål senare fick tillslut mamman lunch. Hamburgare. Allt är så gott när man ammar och är hungrig som en varg :)




Anton sov sig igenom lunchen. Först på mig och sen på pappa. Det blir varmt. Då får man sovruffs.





- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 26 januari 2013

Besök, träning och ensamhet

Fredrik, Sara och Sixten kom förbi på fika. Tänk vad stor lilla Sixten, som alltid varit minst, helt plötsligt blivit. I jämförelse med Anton liksom. Finfin body hade de med sig. Älskar att öppna paket!

När de åkt provade vi babygymmet för första gången. Anton är väl lite liten än för att helt fatta grejen. Men det lite impad verkade han dock.




Sen var det dags. Johne jobbar sitt första pass och jag är ensam. Det är lite småläskigt. Och helt ärligt så är det väl inte superkul att vara ensam. Men vi kommer ju bli mer och mer samkörda och sociala.

Än så länge är jag lite för rädd för RS för att vistas för mycket bland folk. Och dessutom har vi ju inga som helst rutiner. Så vi behöver bli lite mer samspelta känner jag innan vi ger oss ut på alltför stora äventyr.

Det vi gjort hittills är ungefär det här...





- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 25 januari 2013

Tvättdag

Sista dagen på Johnes föräldraledighet och vad gör vi. Jo, tvättar såklart. Eller det är väl ärligt talat mest Johne som tvättat. Jag har spenderat mycket tid med en bebis sovandes på mig. Inget annat verkar duga för unge herrn.




Idag har vi även kissat och bajsat på skötbordet. När mamman bytte blöja till pappans glädje. Kul att kunna roa nån liksom. Samt fångat en av Antons många bajsminer på bild.




Den ska lätt visas för framtida flick/pojkvänner.




- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 24 januari 2013

Hicka

Skorpis har hicka. Det har han rätt ofta. Så nu ligger en pipande och studsande bebis på mig. Han ser glad ut iaf :)




Tidigare idag fick han lite tuppkam. Det gäller att börja i tid.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Småtrött

Vi var lite småtrötta allihop imorse tror jag. Misstänker att supermorsan Anna Lind har rätt i att vissa får magknip av D-vitamindropparna.




Nu sover han dock äntligen i min famn i soffan. Tänker inte flytta på mig en millimeter. Johne sover också fast i sängen.





- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 23 januari 2013

Pannkaka och droppar

Som den småbarnsfamilj vi nu är så blev det pannkaka till middag idag. Och tur var väl det. Jag behöver uppenbarligen träna på pannkaksstekandet.




Vi köpte hem minifom också efter tips från svenska spels supermammor. Hoppas nu verkligen att det fungerar.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Bad och missnöje

Idag har skitgrisen fått sig ett välbehövt bad. Det var som tur var efter att han kräkts rakt ner i sin mammas bh. Mamman fick också en dusch. Men är inte lika söt i handduk så ni får hålla tillgodo med bild på en nybadad Anton.




Annars är det väl sådär. Det lilla bajstrollet är en ganska missnöjd liten herre för tillfället. Ser ett klart samband med att det började när jag började med min penicillinkur. Så det borde ju vara den som tjorvat till tarmfloran. Därför har vi köpt hem semperdroppar nu för att testa och hoppas på att det blir bättre.




Önskar verkligen att vi hade en större bostad. Blir rätt trist i längden att vagga runt runt i vår lilla tvåa :P

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 22 januari 2013

Den ovärderlige

Anton kommer från latinets Antonius och betyder den ovärderlige. Passar bra tycker jag.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Besök och sjalpremiär

Imorse kom vi på idén att vi skulle prova bärsjalen. Det var en väldigt bra idé och Anton somnade direkt. Vilket gjorde att mamman var stuck. Men det funkade grymt bra ändå. Bakade en kladdkaka med honom i sjalen.




Vid lunch kom Karin på besök med lilla (eller nu ganska stora) Isabella. Gud så söt den ungen är. Även om det bara blev ett kort besök så var det skönt att få prata med en vän om allt som hänt. Och dessutom hade de med sig finfina presenter från Villervalla.

Eftermiddagen har varit lite gnölig. Så jag spenderade några timmar sittandes i soffan med Anton sovandes på mig. Mysigt ända tills jag blev kissnödig.

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 21 januari 2013

Mysfavoriter

Två favoriter toppar myslistan. Kan nog inte välja vilken som är bäst faktiskt.

Den första är under amning. Då ligger Anton och smeker mina revben och sidan av magen med sina små fingrar. Helt underbart!

Den andra är när han sover på mitt bröst. Skulle kunna sitta hur länge som helst. Och bara snusa i hans hår.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Och namnet är...

Efter moget övervägande, lottning med hjälp av en alvedon, och timmar av funderingar och diskussioner så har juryn bestämt sig. Skorpan har fått ett namn som är lite mer passande för en rockstjärna/VD. Och namnet är...

*trumvirvel*

Anton Eric Rune Hällström




- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 20 januari 2013

Födelsedag och finbesök

Idag fyller Johne år. 38 för att vara mer exakt. Dagen började med att jag glömde bort detta faktum. Bra jobbat. Inte har han fått någon present heller. Men det kommer :)

På eftermiddagen var det dags för de första besökarna att beundra det lilla miraklet. Och det var inte vilka som helst heller. Farmor, farbror och faster kom med fika och presenter. Både till Skorpan och Johne. Fördelen när de är så här små är att mamman får öppna paketen :)

Bebisen uppförde sig mycket bra under besöket om du frågar mig. Efteråt var han dock lite småtrött. Inte så konstigt kanske...




Glömde såklart ta bilder under besöket. Men efter fick vi till några.




- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 19 januari 2013

När kärleken slår till

Idag kom den. Den där störtförälskelsen som alla föräldrar pratar om.

Jo, jag har älskat Skorpan tidigare. Känt att jag skulle göra vad som helst för hans skull. Beskyddarinstinkten är STARK.

Men idag kom den bubblande, galna, glada och fantastiska förälskelsen. Den som förvandlar pupillerna till hjärtan och gör så det pyser rosa rök ur öronen.

Helt plötsligt så slog den bara till. Som en slägga. En hjärtformad sådan. Så genomäkta och villkorslös. Så evig.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Det där nyårslöftet

Mitt nyårslöfte var ju att njuta av det här året som mammaledig. Att leva i nuet och njuta av det.

Kom på mig själv idag att längta tills Skorpan är större och mer med. Så jag antar att jag inte lyckats så bra hittills. Ska fokusera mer på att bara njuta av det vi har nu.

En underbar lite charmör som charmar utan att ha en aning om vad han gör.

Mjölkfuktig andedräkt mot halsen från en sovande bebis.

Amningskoma.

Det faktum att det är helt ok att stanna kvar i sängen och bara mysa hela dagen om jag vill.

En bebis som låter som en furby.

Det faktum att det nästan är omöjlig att planera något. Bara att följa med liksom. Något som är så långt ifrån mitt vanliga liv.

Lyssna på Johne när han pratar med sin son. De är ett eget litet team de där två.

Och så mycket mer.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Akutbesök på gyn

Hade grymt ont på ena sidan av livmodern idag. Och efter besöket på vårdcentralen i torsdags och efter vad läkaren sa då angående eventuell böld som komplikation efter snittet så ringde jag till förlossningen och fick tid en timme senare för koll.

Men det verkar inte vara någon fara. Den troliga anledningen är att stygnen i bukmuskeln är det som gör ont. Och de kommer ju lösa upp sig av sig själva. Så det är bara att stå ut. Och så länge det inte är tecken på att nåt är fel så står jag ut.

Dock sa läkaren något om att mitt snitt ligger ovanligt högt och att det eventuellt kan betyda att det blir planerat snitt nästa gång.

Å ena sidan känns det skittrist att inte få en till chans att föda vaginalt. Men samtidigt så har jag efter alla samtal med läkare, barnmorskor och sköterskor förstått att min förlossning var rätt jobbig. Och det jag såg fram emot var ju just att ta mig an den utmaningen. Och det gjorde jag bra. Så jag är ändå nöjd. Även om det slutade som det gjorde. Och betyder det att nästa bebis måste komma den vägen också. Ja, då får det vara så.

Mina värden hade iaf blivit bättre. Så det känns skönt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Lördagsmorgon

Att mysa med en liten naken tokcharmande bebis i sängen. Mitt livs bästa lördagsmorgon!

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 18 januari 2013

Första fredagsmyset

De nyblivna småbarnsföräldrarna sitter i soffan framför På spåret och gäspar ikapp. De delar på en skål med godis. Det första fredagsmyset är ett faktum.

Johne lagade mat, tacopaj. Jag hade ut cola över hela bordet. Och över pajen.

Skorpan sover gott i vagnen. Gissar att både jag och pappan nu tänker att vi ska gå och lägga oss tidigt. Bara ett problem. Skorpis kommer snart vakna och ha en av sina vakentider. Mysigt. Men längtar tills denna tid kommer på andra tidpunkter än runt 21-23 och 05.

Skitsamma. Jag är lycklig. Jag har fått en alldeles perfekt liten son. Tillsammans med en kille som är fantastisk. Både som pappa och som sambo.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Promenad

I ett stilla snöfall tog vi den första promenaden med barnvagnen. Det fick bli en tur till Brödboden på Södertorg och tillbaka.




Ingen lång sträcka. Men med tanke på hur orörlig jag varit under en lång tid så kändes det otroligt skönt att kunna röra på sig.




Kände av fogarna under promenaden och får tyvärr lida för vårt lilla äventyr nu. Fy bubblan vad ont det gör. Måste läsa på hur man ska göra för att bli bra så snabbt som möjligt.

I övrigt är jag mycket bättre. Så vi får väl hoppas att det är penicillinet som redan börjat verka. Och att det faktiskt bara var UVI.

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 17 januari 2013

Stora killen har fått en pappa

Då var det nog med negativa tankar för idag. Dags att dela med sig av det positiva :)

Idag blev Skorpan stor. Han tappade naveln.

Det roliga är att han tappade den på Johne. Som tycker att det är "lite" läskigt med navlar överlag. Eller ja, jag tyckte att det var roligt...

Skorpan fick även en pappa idag. Vi var till familjerätten och fastställde faderskapet som det heter. Passade dessutom på att skriva över halva Skorpis på Johne.

Vi har väl iofs redan delat ganska mycket 50-50. Jag har hand om överdelen och Johne underdelen. Kan man säga.




Vi passade på att både idag också. Det var inte alls lika poppis som på sjukhuset. Men mysigt efteråt.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Men orka!

Ringde till vårdcentralen då jag misstänkt urinvägsinfektion på gång. Fick komma direkt vilket var jätteskönt.

Hade rätt kassa värden. Vilka kan förklaras med en eventuell UVI och det faktum att jag precis gått igenom en operation. Men det kan också vara komplikation efter snittet.

Det visade sig också att jag gått runt med feber. Har känt mig lite frossig och nere. Men trott att det bara var sömnbrist. Skönt iofs att få veta att det inte alltid kommer vara såhär.

Så nu provar vi med en penicillinkur. Och skulle det inte bli bättre så tar vi det vidare därifrån. Skönt att Johne är hemma nästa vecka också.

Har ju en glad och pigg bebis iaf! Och det är viktigast.




- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 16 januari 2013

Den onde och den gode

Även om det inte är helt hundraprocentigt positivt att helt plötsligt vara den enda som kan hålla det lilla livet med mat. Man blir ju lite lätt bunden om man säger så. Så är jag iaf den gode.

Till mig kommer man för att få mat och somna gott i famnen.

Johne är den onde. Han tar blöjbyte och påklädning. Sysslor som inte är riktigt lika uppskattade av den lille sorken.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 14 januari 2013

En vecka sedan

Nu är det en vecka sedan jag låg där på bordet och du plockades (motvilligt) ut ur min mage.

Det känns som en evighet. Så mycket som hänt under den här veckan. Så mycket oro. Så många tårar. Och så mycket glädje.

Och idag. En vecka senare är du friskförklarad och utskriven. Nu ska vi lära känna varandra. Vi ligger lite efter. Men det tar vi snabbt igen. Du och jag och pappa.

Är det något jag har förstått så är det vilken viljestyrka som finns därinne i mig. Vilken styrka det finns när det kommer till saker som handlar om dig. Moderskärleken är verkligen något utöver allt annat.

Min fina Skorpan-Lorpan mammas sork vi älskar dig mer än det finns ord. Det blir bara fånigt om jag skulle försök beskriva det. Nu börjar äntligen vårt riktiga liv tillsammans.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Återbesök

Tillbaka på sjukhuset gör att väga och ta prover. Vikten var bra så nu väntar vi bara på provsvaren.

Föräldrarna tycker väntan är halvkul. Skorpan har fått mat och är nu totalt utslagen i pappas famn.




Vi har varit upp på BB också för hörseltest som blev godkänt.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 13 januari 2013

In i bubblan

Skorpan ammade så fint i natt och blev imorse av med sonden. Dagens framsteg tänkte jag. Och förhoppningarna om att få åka hem imorgon började tändas.




Det var så underbart att få se lillsorken utan sond!

Sen väntade vi på läkaren för att se vad han hade att säga. Och vi väntade och väntade.

Johne var iväg och kollade på en lägenhet, som tyvärr inte var rätt för oss, och handlade lunch. Samtidigt kom läkaren och gick ronden. Och då kom det "ni får åka hem!".

Sen gick det undan. Fick tillslut tag på Johne och allt packades snabbt ihop. I med mat i Skorpan och på med kläderna. Sen ner i babyskyddet (de kunde ju ändra sig).



Nu är vi hemma. Jag bröt ihop över lunchen. Insåg hur stressande detta varit. Och nu är vi äntligen hemma. Kan inte förstå det!




Skorpan är mindre imponerad av sitt nya hem däremot. Han somnade som vanligt direkt när han var mätt och nu är mamman nedbäddad av pappan för att få sova lite också.

Vi går in i vår bubbla nu. Lite senare än tänkt bara.

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 12 januari 2013

Nytt liv och ballongfötter

Det är så skönt att vara på plats på vårt rum på barnavdelningen. Hela vår familj tillsammans. Visserligen gör de ju en del tester på honom men nu är vi tillsammans. Det är inte så att vi hälsar på honom längre.




Skorpan trivs bra i sin plastbalja och har ammat riktigt bra under dagen. Så nu är det bara att hoppas att allt fortsätter åt samma håll så vi snart får komma hem.




Inget fel på utsikten iaf.

Vi kan väl säga att det fotas en hel del nu. Allt är ju så himla gulligt. Som hans sköna sovstil. Totalt utslagen för det mesta.




Ååååå. Det är så skönt att få rå om varandra. Vi har ju helt missat den vanliga BB-tiden. Nu har vi fortfarande mer kontroller än vad det normalt är på BB. Men snart så. Snart får vi komma hem.

En galen sak är mina fötter (och ben antar jag men fötterna syns det mest på). Hade ju redan innan samlat på mig massa vatten. Men det här är ju helt abnormt! Ser ut som att de är uppblåsta. Funderar på om det var det de gjorde där bakom skynket. Hmmmm. Hoppas verkligen att det ger med sig snart. Fötterna i högläge och mycket vatten är det jag fokar på. Och lite te.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Lycka

Skorpan slipper lampan!

Jag blir utskriven från BB idag och vi får flytta ner. Skorpan får flytta in till oss och ut från neo.

Lyckan är total. Nu ska vi bara visa att han verkligen kan äta också. Han äter en del från mig men blir ju fortfarande curlad av personalen med mat genom sonden.

Har lovat Johne att jag ska vila ordentligt nu 1-2 timmar innan vi flyttar ner. Men adrenalinet efter de goda nyheterna pumpar på rätt bra.

Igår kväll skulle jag precis somna när personalen här kommer in. Då hade Skorpans skötare ringt. Han var helt otröstlig. Jag flög ner. Eller ja, så fort det nu går i mitt något begränsade tillstånd. Och i samma sekund som hon räckte över honom till mig så blev han tyst och somnade. Mammas kille.

Så sen var det ju lätt att sova resten av natten. Not.

Johne har nog rätt. Att vila lite är nog en bra idé. Godnatt.

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 11 januari 2013

A day of firsts

Det enda negativa idag var att vi inte fick upp honom som vi hoppats. Men får det antagligen imorgon.

Annars har det varit en bra dag med förstagångssaker.

Jag lyckades plocka upp något från golvet för första gången sedan snittet. Vilket är skönt även om jag misstänker att det betyder att min special treatment snart är över.

Skorpan har fått bada. Något som var väldigt skönt. Även om det var mindre poppis att komma upp ur vattnet igen.

Skorpan har även kissat på sin mamma. Misstänker att det var en hämnd för att vi tog upp honom ur badet. Men, Johne bajsade han på i förrgår. Så det här var bättre. Även om jag fick mer på mig sas.

De två bästa var nog att han ammade en hel del. Dvs fick i sig lite och inte bara låg och slösög. Och att vi nattade honom utan sollampan. Nu håller vi tummarna för bra värden imorgon!




- Posted using BlogPress from my iPhone