fredag 27 juli 2012

V17+0

Älska semester. Finns knappt ord för hur mysig den här dagen har varit. Känner mig totalt avslappnad och nöjd med livet. Magen växer och mår bra.


Vi har haft en underbar dag med roadtrip till Gränna där vi myst och såklart köpt polkagrisar.


Vi bor på Gyllene uttern. Fantastisk utsikt från hotellrummet. Och riktigt ok standard.


Nu är det dock dags för mig att sova. Johne är i hotellbaren och njuter av utsikten.


Han är fin han


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 25 juli 2012

Enköping

Kom hem till mamma och pappa igår. Vi hade tur vid färjan. Jag hade bokat oss åt fel håll. Men som tur var fanns det plats.

Uppe med tuppen kl 5.30 och frukost på sängen/magen innan vi åkte såklart.


Väl på båten visade de sällskapsresan! Mina hörlurar var ett enda trassel. Men fick ordning på dem tillslut.


När vi kommit till mamma och pappa fick vi fika och sen åkte jag till Cillie för lite tjejtid och Johne åkte en sväng till Uppsala.

Tillbaka hos mamma och pappa igen vankades det mat på altanen. Men först fördrink. Med specialbubbel till mig.


Och underbara parmesan och parmastänger. Mums!


Sen blev det grillat. Mamma lyckades under ledning av Johne få hela pepparkaret på sin mat. Men annars var det lyckat.


Lite semesterplanering hanns också med, med hjälp av boken mamma och pappa fick av oss sist vi var upp.


Idag slöar jag. Måste vila för att få ordning på illamåendet. Helt ok att inta soffläge på altanen. Superfint väder!


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 24 juli 2012

In Sweden we call it a kick

Ingen tvekan. Det jag kände nu på morgonen måste ha varit en spark. Undrar om Skorpan var missnöjd med att bli väckt så tidigt (5.30)? Man kan ju hoppas.




Nu frukost på magen, i sängen. Snart båten mot Enköping.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 20 juli 2012

Mage 16+0

På begäran



- Posted using BlogPress from my iPhone

V 17 (16+0) och nedärvda gener

Vette 17 om tiden går snabbare. De säger att den ska göra det. Men måste hålla med Emmy om att det snarare känns som att det är lite hipp som happ med det. Ibland går den snabbt och ibland står den still.

Inser att jag inte varit superbra på att uppdatera om mina symptom. Illamåendet kommer tillbaka ibland. Men det är hanterbart, och när det inte är det så har jag piller att ta. Så det känns helt ok, för det mesta.

Det som gäller nu är lätt växtvärk. Sådär så den är precis störande. Men det kan jag leva med. Sen verkar det som om Skorpan är lite missnöjd med storleken på sitt hus och vill utöka med en källare. Känns som att "någon" hugger med mejsel och hammare i mitt bäckenben. AJ! Men, inte heller det så att det skapar några större besvär.

Sa till Johne att det verkar som att Skorpan ärver mina gener med att sätta igång projekt (därav den nya källaren i mig...). Han höll väl med, men var snabb att lägga till att vi får hoppas att S även ärver hans gener. Dvs att genomföra projekten. Hmpf, undrar vad han menade med det? *ser oskyldig ut*

torsdag 19 juli 2012

Änglaklocka

Igår kom ett paket med posten. Eller ja, en avi om att jag hade ett paket att hämta ut på Posten. Eller ja, Ica.

I paketet låg smyckspyssel och lite verktyg. Och nu går jag runt med en bola, även kallad äglaklocka runt halsen.


Känner mig ärligt talat lite som en ko.


onsdag 18 juli 2012

First

Idag har jag gjort det. Shoppat de första bebiskläderna.




Tycker att jag brukar se så himla mycket gulligt när jag går på stan. Men nu är jag helt plötsligt superkräsen. Bra kanske. För plånboken. Det är ju ett tag kvar.


måndag 16 juli 2012

Simmat

Känner mig sjukt duktig som har simmat och gjort lite annan vattengympa i jobbets pool idag. Det ska jag fortsätta med.

Hurra för mig!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Favorit just nu

Var choklad på jobbet.




Because I'm worth it...

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 15 juli 2012

Mat

Mått skit hela helgen egentligen. Antar att syster min har rätt i att jag är precis som hon. Det är 0 eller 100 som gäller. Och det kanske inte var så smart att köra på för fullt. Men men. Får försöka ta det lite lugnare i veckan. Inte göra nåt mer än jobbet egentligen.

Idag har därför fokus varit på att äta. Och sova.

Lunchen blev lasagne från frysen med sallad, granatäpple och sockerärtor till. Mums!




Middag orkade jag inte riktigt laga riktig mat. Så tog det som fanns hemma. Det blev smörgåsar på grovt solrosbröd med dijonsenap, sallad, sockerärtor, ägg och bacon. Himmelskt!




Igår var jag på massage. 20 minuter på Wisby Spa (Wisby Hotel). Har bestämt mig för att lyxa till det med 50 minuter till på lördag efter jobbet. Och funderar även på att gå på deras vattengympa i höst. Det är bra för själen att bara vara där.

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 14 juli 2012

Namnbyte

Vi har kommit överens om att byta arbetsnamn. Humlan får numer heta Skorpan. Känns mer som att den kan vara både tjej och kille då. Dessutom är humlor små. Det är ju inte Skorpan längre.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 11 juli 2012

Alltför länge sen

När man inte kan komma ihåg sist man var ute tillsammans och åt. Eller var det verkligen i mars? Då vet man i min mening att det var alldeles för länge sen.

Firandet av vår 3 år sedan "Johne föll handlöst för Emma"-dag utspelade sig på Bakfickans uteservering. Det blev en trerätters med utsikt över torget.

Tillförrätt blev det en snuskigt god toast skagen.




Med mousserande fläder till mig och rosé till Johne.

Varmrätt blev surf'n'turf med kalvfilé och havskräftor.



Vatten till mig och rödvin till Johne.

Efterrätt blev en crème brûlée till mig och kaffe med chokladtryffel och cognac till Johne. Glömde fota det dock. Började ju bli sent för mig. Klockan var säkert typ 7.

Nu hemma igen. Mätt, nöjd, glad och kanske lite kärare än vanligt :)

Insikt

Inser att många inlägg handlar om att "poletten trillat ner" och att jag förstått att jag är på tjocken. Det är ren och skär lögn. Jag fattar fortfarande ingenting.

Antar att det är därför kollegorna börjar få skavsår i öronen och längtar än mer till semestern. Jag tjatar sönder dem om bebisfrågor. Det är nog för att det då kanske blir lite mer verkligt. Det där overkliga.

Nä, det funkar inte.

tisdag 10 juli 2012

När Emma mötte Johne del 1

Ikväll är det exakt tre år sedan jag tackade ja till en grillfestinbjudan. Det var någon kille (Jonas) som bodde på en båt (Ebba) i Visbys hamn som dragit ihop några kompisar. (Killen på bilden är inte killen som bodde i hamnen, men båten är rätt)



Det var en riktigt idyllisk, mysig, trevlig och rejält blöt kväll. Och på festen var en kille med som i mina ögon stack ut. Han hade nåt speciellt. (Den högra, det syns ju tydligt vad det var...)



Jag vet inte vad det var. Men någonting gjorde han inom mig.

När jag sen tog mig ur det destruktiva förhållande jag var i så kom den där killen tillbaka i mina tankar. Jag var dock rätt säker på att han var totalt ointresserad. Och alldeles för bra för mig.

I november 2010 så blev han min. Han är nog fortfarande alldeles för bra. Men jag är rätt bra jag också.



Tanken var att fira ikväll att vi träffades för första gången för tre år sen. Johne (det är alltså han som är den där speciella killen) har fått ledtrådar hela dagen (bl.a. bilderna ovan).

Men en chans att sälja motorcykeln kom i vägen. Så det får bli imorgon istället. Kan därför inte berätta vad vi ska göra. Utan ledtrådarna får fortsätta komma tills han listat ut det. Det verkar ta ett tag...

måndag 9 juli 2012

Tillbaka

Är äntligen tillbaka på jobbet. Var hos doktorn imorse och fick klartecken på att börja jobba igen. Samt nytt recept på lergigan så jag ska klara mig ett tag framöver.

God lunch var det idag. Valde en riktig sommarrätt.




Och på fikat unnade jag mig det godaste bland goda. En:



Denna smakexplosion är helt klart underskattad!


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 7 juli 2012

Sanningen

Sanningen är att jag är gravid. Det är helt sanslöst. Men det verkar som att det faktiskt är sant. Att jag äntligen är gravid. Som jag längtat. Så många år. Äntligen!



14+0

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 6 juli 2012

Ett favoritminne

Som vanligt vaknar jag först och precis när jag vaknade idag kom ett favoritminne på besök.

Det är egentligen två saker. Den första är kvällen för vår första dejt. Johne hade med sig en flaska rödvin hit (fint såklart) och när han öppnade den sa han "Du vet att jag kommer sova här då, är det ok?". Haha. För det hade ju inte gått att ta taxi ;) (sen lagade jag mat som blev alldeles för salt, men det erkände han först över ett halvår senare.)

Det andra är från dagen efter. Det var första advent och skyltsöndag. Så vi åkte ner på stan för att gå runt. Eftersom vi skulle vara hemliga ett tag så kunde vi ju inte hålla varandra i handen eller pussas eller nåt.

Därför smög vi undan i butiker. I hemslöjdsbutiken uppe vid södertorg tittade jag på ett par fårskinnsvantar, de fick jag sedan på julafton.

Innan vi åkte hem tog vi en promenad uppe på klinten. Där i gränderna vågade vi hålla varandra i handen. Det är ett av mina favoritminnen. Så nu ligger jag här och håller honom i handen. Han sover.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 4 juli 2012

Nu är det på riktigt

Igår blev det officiellt på Facebook att vi väntar barn. Så jag antar att det är på riktigt nu. För står det på Facebook så är det ju sant. Det vet man ju.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 2 juli 2012

Att bestiga ett berg

Har precis kommit hem från min första promenad. Vi gick till muren och tillbaka. Och jag klarade det utan att kräkas. Kanske inget mount Everest. Men ett STORT framsteg.


- Posted using BlogPress from my iPhone