tisdag 24 januari 2012

Missfall

I onsdags började jag blöda. Det lugnade ner sig men kom igång igen i fredags. Jag mailade min bm som såg till att vi fick komma in direkt för ett VUL.

Det visade sig att fostret inte längre levde utan dött någonstans mellan 7+5 - 8+5. Jag bröt ihop totalt.

Eftersom kroppen ute riktigt tog hand om det som den skulle så bestämdes det att vi skulle göra en medicinsk abort.

I lördags fick vi komma in för att få tablett som stannade av alla gravidhormoner. Jag började blöda lite mer under helgen. Mest blev helgen ett väntande och vi pratade mycket om nuläge och framtid.

Igår åkte vi in till sjukhuset för att få själva utstötningspillrena. Fick dessutom en härlig blandning smärtstillande. De var verkligen supergulliga och vi var där mellan ca 9-13.

Hade riktigt ont, men det fick ändå mycket bättre än jag trott att det skulle göra.

Har varit hemma idag också för att hinna landa lite. Men imorgon planerar jag att vara tillbaka på jobbet.

Vi ser det här som en omväg, "a bump in the road". Det är självklart skittråkigt. Men vi ska fortfarande få vår bebis. Det blir bara inte när vi trodde utan vi får vänta lite till.

Är otroligt glad och tacksam för de fina vänner jag har och framförallt för att jag har en så underbar sambo och pojkvän.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 20 januari 2012

Födelsedag

Hurra! Hurra! Hurra! Johne blir 37 ida'!

Jojo. Idag fyller den blivande pappan år. Det firades nu på morgonen med att den väldigt trötta och yrvakna blivande mamman drog upp ett paket som låg under sängen.

I paketet låg en tröja som den blivande pappan påstod sig gilla.

Ikväll kommer lite folk hit och firar. Hoppas jag är piggare då :-s

Snart upp och jobba. Men sen är det helg. Johne är ledig så nu ska vi passa på att mysa.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 19 januari 2012

Fakriflyget

Herre min gud vad trött jag är. Imorse ringde klockan redan kl 5 då jag skulle flyga redan 0645. Brukar försöka undvika de tidiga flygen men idag var det ett möte som bara kunde tas kl 8. Så det var bara att pallra sig upp.

Var och tränade igår och började blöda efteråt. Fick tokpanik, men har ju som tur är min älskade Cillie som lugnade mig med frågor och råd över telefon. Känner mig lugnare idag men kommer nog ta det lugnt med träningen till efter KUBen. Även om det inte är någon fara så är det fruktansvärt obehagligt att blöda som det är nu.

Men, positivitet är fokus. Njuta är vad jag tänker göra :)

onsdag 18 januari 2012

Tom

Nu har de tömt mig på blod. Bokstavligen (nästan). Ca 10 rör ur armen. Sen skulle sköterskan även ta järn och sockervärden (som var bra) ur fingret. Det blev dock lite krångligare då det knappt ville komma något efter sticket i armvecket. :P

Men JAG KLARADE DET!

Sömnlös

Idag är det dags för en massa blodprover. Jag har legat vaken sen kl 4. Beror väl även på jobbstress antar jag.

Blä. Hatar verkligen det här. Det är ju värt det. Men ändå. Får toknoja för att något skulle vara fel.

Åååååååååååååå!


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 16 januari 2012

Fjäril (?)

Idag har det känts lite som att jag har en fjäril i magen. Det är väl troligen bara gaser. Men tänker ändå tänka positivt. Mycket roligare med en bebis än med fisar. Så enkelt är det.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Träning

Var på Zumba igår. Det var ett bra tag sedan jag tränade. Har ju inte direkt varit på topp senaste tiden så det har fått vara så.

Kände dock av såväl mage och rygg som astma. Måste ta kontakt med VC så jag får rätt mediciner inför våren.

Magen och ryggen är väl bara att inse att jag inte kommer kunna köra 100 med hopp etc på ett tag. Ska också ta ett snack med Håkan (gymägaren) kring hur jag ska träna nu på bästa sätt.

Nu dags att gå upp och åka till Stockholm för workshop inför kursen jag ska gå som coach i vår.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 14 januari 2012

Myskväll och storm

Igår var vi på Surfers och åt middag med Jan-Ola och Kicko (Johnes bror och hans flickvän). Jag har varit sugen på Surfers mat i flera veckor så det kunde inte ha kommit mer lägligt.

Efter middagen gick vi och såg Sherlock Holmes 2 på bio. Eller såg och såg. Jag somnade efter 30 min :)

Både igår och idag har det blåst riktigt busväder och snöat. Så planen idag är att stanna hemma så mycket som möjligt. Har starka funderingar på att baka något. Men vi får se.

Johne ska snart till jobbet. Trist. Men så är det.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 12 januari 2012

Tårar

De sprutar. Oavsett vad. Bläääää vad jobbigt det är!


- Posted using BlogPress from my iPhone

V10

Idag går vi in i v 10. Grisekon är nu 3-4 cm lång och väger 5g, stor som ett plommon.

Organen finns där men fungerar inte riktigt ännu. De mest känsliga utvecklingsstadierna är förbi så nu är det tillväxt som gäller.

Grisekon kan röra på huvud, armar och ben och har redan ett primitivt kroppsspråk. Den talar om vad den gillar eller inte genom sparkar och rörelser. Helt stört.




Eh.... JA!

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 11 januari 2012

Gravid... Eller?!

Blir tokig på mig själv.

Ena sekunden tänker jag: Wow! Vi ska ha barn!

Nästa tanke är: Neeeeee, det kan ju inte vara sant.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inskrivning

Idag var det inskrivning på MVC. Mycket information och jag blev ännu mer kär i vår BM. Hon är verkligen super!

Pratade om min historia med tidigare förhållanden och jag ska få gå och prata med deras psykolog om detta. Känns skönt att äntligen reda ut och få gå vidare.

Stick i fingret och kiss i kopp och allt såg bra ut. Blodtrycket var också bra.

Ska tillbaka nästa vecka för att ta alla andra blodprov. Eftersom mamma haft propp så kommer de hålla lite extra koll på mig och BM ville dubbelkolla vilka prover vi skulle ta.

Bokade också ett extra UL innan vi ska till Stockholm för KUB. För att se att grisekon är kvar därinne antar jag.

Hon tyckte jag såg piggare ut än sist. Bra jobbat med tanke på hur lite jag sov inatt. Undrar hur jag såg ut sist :P

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sovkatastrof

Helt död. Låg vaken mellan 3-6.30 inatt och kunde inte somna om. Idag har vi inskrivning. Var nog tankar kring den och kring jobbet som spökade.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 9 januari 2012

Magen börjar kännas

Nu kan jag ibland känna magen. Helt otroligt. Det syns inte än. Men jag kan känna med handen att den finns där. Börjar bli obekvämt med kläder också. Hemma springer jag runt i pyjamasbyxor eller onepiece. Jeansen känner jag av direkt när jag sitter. Och då är de ändå sjukt mycket förstora. Men det blir för hårt liksom. Känns inte alls bra. Ska till Stockholm i veckan, så jag får väl titta på ett par första mammabyxor där. Hmmmmm. Får nog bli stickad kjol idag. Det är snällt mot magen det :) - Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 5 januari 2012

V 9

Då ska vi se vad som står i mammapraktikan. Bebisen börjar livnära sig enbart på moderkakan. Händerna kan nästan mötas över bröstkorgen och handlederna kan böjas. Svansen försvinner (förhoppningsvis tillade Johne). Huvud och hals blir mer tydligt. Ytteröron blir synliga. Börjar utvecklas till pojke eller flicka. Bebisen är ungefär lika stor som en jordgubbe (är det därför jag varit sugen på jordgubbar sen i lördags?!). Jag är tydligen orolig, illamående och har humörsvängningar. Jo, det kan jag väl skriva under på... Haha, och jag ska ute glömma att berätta för Johne och andra anhöriga hur jag mår. Nääää, tror ingen missat det faktiskt...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Jocke får veta

genom att läsa detta inlägg....

OBS HEMLIGT!
*Väntar på reaktion*

onsdag 4 januari 2012

KUB bokat

Idag har jag ringt och bokat KUB-test i Stockholm. Det blir på Ultraljudsbarnmorskorna på liljeholmen den 3 februari. Efter att vi varit där så blir det till att berätta på jobbet. Har börjat må illa mer och mer. Ska bli spännande att se hur det går imorgon när jag ska byta sängen mot jobbet en halvdag. Hoppas på att klara mig med hjälp av bubbelvatten. Nu sitter jag och Johne i soffan och kollar på första avsnittet av the voice. Att vårsäsongen börjar på tv betyder att våren snart är här. Sen är det sommar. Och i slutet av den ska vi få vår älskade och efterlängtade bebis. Åååååå vad jag längtar efter att få träffa dig och lära känna dig! - Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 2 januari 2012

Ryggont

I lördags (nyårsafton) när jag stod och fixade mig inför kvällen började jag få lite ont i ryggen. Sen blev det värre och värre under kvällen.

Igår låg jag totalt däckad hela dagen. Idag känns det liiiiiiiiite bättre. Ska försöka röra lite på mig så ryggen kommer igång. Men fy 17 vad ont det gör :(


- Posted using BlogPress from my iPhone

Köttbullar

De ska vara precis tinade. Så de fortfarande är lite småkalla. Det är mitt craving just nu :)


- Posted using BlogPress from my iPhone