måndag 31 december 2012

Sammanfattning 2012

Nyårsafton. Även förra året var jag gravid och nykter. Då gick det inte som det skulle och 2012 har varit ett år med många tårar och oro.

Jag har kräkts. Haft ont. Som fan. Och både jag och Johne har fått stå ut med hormoner i alla dess former.

Men 2012 har också varit ett år där vi fått se vår Skorpan på en tv-skärm 6 gånger. Vi har känt de första sparkarna. Och förberett hemma för ett helt nytt liv. I dubbel bemärkelse. Och så blev jag ju moster igen också.

Jag och Johne har kommit varandra otroligt mycket närmare. Vad jag älskar den killen. Och vad glad jag är att jag är där jag är idag. Att jag valde rätt.

Jobbmässigt var 2012 året då jag helt plötsligt skulle börja jobba med att skriva texter. Och året då jag verkligen förstod hur roligt det är att få vara med och coacha andra. Det var också året då jag vågade föra fram min mening och stå för den. Och året då jag nådde ett stort mål för mig. Att prata framför en massa folk om något jag är bra på.

Jag tänkte att jag skulle sätta upp en målvikt som nyårslöfte för 2013. Men, jag tänker inte göra det. Mitt nyårslöfte blir att njuta av mammaledigheten.

Och arbeta för att behålla det mindset som 2011 och 2012 års kurser på Dale Carnegie gett mig. Utan det hade den här graviditeten brutit ner mig totalt psykiskt och jag hade troligen fortfarande varit livrädd inför förlossningen. Det gäller bara att komma ihåg att tänka rätt :)




Gott nytt år önskar jag och Skorpan i magen!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ups and downs

Vi kan väl säga att gårdagskvällen och natten var en down. En djup sån. Fy fasiken i helvete vad ont jag hade igår kväll. Allt gjorde ont. Kunde inte ens ligga ner utan att det gjorde konstant ont.

Det löste sig (nåja, men blev lite bättre) med att vi (Johne) la en babysängsmadrass på min sida av sängen så det blev lite mjukare. Köpte som tur var en madrass på jysk då jag tänkt sy ett babynest.

Att säga att jag är less på foglossningen är att ta i i underkant. Att ha så ont hela tiden sätter sig verkligen på psyket. Max 14 dagar kvar innan jag har skorpan på utsidan. Hur lång tid det tar att bli av med foglossningen återstår att se.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 30 december 2012

BF-dagen

Idag har vi varit på fest. Sara fyller 40 så det var bubbelmingel på Romagatan som gällde. Roligt att få klä upp sig lite tyckte jag :)

Dock mindre bra för foglossningen. Att sitta i två timmar var tydligen för mycket tyckte mitt bäckenben. Så nu känns det som att någon sliter lite extra mycket i mig.

Tänker dock glömma det till imorgon och vara med på nyårsfesten så länge som möjligt. Får ligga i sängen resten av veckan sen.

Min tanke var att jag skulle laga mat sen, men med tanke på hur ont jag har så var det inte att tänka på. Min feeder och hjälte tog över och gjorde en grym pastagratäng med salsiccia och tomatsås. Nom nom.




Nu ligger jag mätt och trött i sängen. Funderade på hur jag kunde bli så trött och insåg att det ju kan bero på att jag varit vaken sen 5 imorse. Ska försöka hålla mig vaken ett tag till iaf innan jag tillåter mig att däcka.

Verkar inte komma någon bebis idag iaf. På BF-dagen. Antar att fint folk alltid kommer sent (hmmmm, både Johne och jag var ju tidiga...) och att det är en liten diva som ligger därinne. Och sparkar på sin mammas revben. Mindre uppskattad konst.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Dagen D

Jaha. Då var dagen här. Dagen då Skorpan är beräknad. Verkar dock inte som att det finns några planer på att titta ut.

För mig känns det dock som att nu kan jag börja räkna ner på allvar. Räknar ner till den 14e januari då det blir igångsättning om lillskiten inte kommit ut innan.

Hoppas ju såklart att det ska gå naturligt. Men känns skönt med ett sista datum. 2 veckor till ska jag väl stå ut med foglossningen. Även om jag vet att det kan ta tid efter att bli av med den också.

Spenderar mesta delen av tiden sängliggandes. Eller sittandes rättare sagt. Soffan är för hård så där får jag mer ont av att sitta. Vildare äventyr är inte att tänka på. Kul.




Johne håller mig rund och go. Igår blekfet både våfflor




Och senare kyckling med massa gott i ugnen. Ikväll ska jag försöka orka laga mat.





- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 27 december 2012

Läget 39+3

Har idag haft riktigt onda och täta förvärkar. Trodde nästan att det var bebis på g. Men efter 2 Alvedon och ett bad lugnade det ner sig.

Nu har det dragit igång igen. Men räknar iskallt med att det bara är lur. Ska ta Alvedon snart igen att sova på.

Skulle iofs vara typiskt om vattnet gick i sängen. Vi bäddade rent ikväll.

Innan det drog igång hade jag en riktig skitdag. Grät åt allt. Riktig fulgråt. Antar att jag kom av mig när jag blev påmind om att jag snart ska få en bebis.

Få...?

- Posted using BlogPress from my iPhone

Vill också!

Blir så sjukt inspirerad av alla som pluggar och förändrar sina liv just nu. Någon hoppar av sin höga anställning på Telia för att bli inredare, en annan pluggar till kock och öppnar restaurang i Portugal och sen så har vi Maria som läser till Onlinemarknadsförare.

Mer om Maria kan du läsa på hennes hemsida mariaselling.se.

Själv kommer jag väl ha fullt upp den närmaste tiden. Men om tid och ork finnes så är det inte omöjligt att det blir lite jobb med RockEm eller någon kurs kanske.

onsdag 26 december 2012

Tränar

Längtar efter att få träna på riktigt. Men under tiden tränar jag på avslappning under sammandragningarna. Och träningstillfällen för det finns det gott om. Känns som att jag nästan alltid har sammandragningar.

Idag har varit en ren skitdagfoglossningamässigt sett. Och en massa sammandragningar. Så jag har tagit det lugnt. Sovit en massa och tittat på tv typ.

Sa jag att jag längtar efter att träna? Dagdrömmer om att gå på bodypump. Hoppas det håller i sig ;)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Färdig

Äntligen är filten klar. Så nu får Skorpan komma när dom helst :)




Gjorde klart det sista igår. Hjälpt av en skål med skittles. Fy 17 vad gott det är.




Så nu behöver jag ett nytt projekt att pyssla med. Får se om det blir ett lapptäcke.

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 24 december 2012

Läget 39+0

Har haft en hel del förvärkar ikväll. Starkare än tidigare. Men kanske inte lika tätt som det varit förut. Mer ont än mensvärk. Inte riktigt samma molande skulle jag säga.

Julafton verkar vi ha klarat iaf. Tur att jag köpte en "riktig" julklapp till Johne också.


- Posted using BlogPress from my iPhone

En mysig jul

Har haft en lugn och mysig jul. Med riktigt gran.




Fika framför öppna spisen. Johne hittade ett gammalt loppisfynd. En pärm med allt och lite till om Kiss.




Perfekta julklappar. I det här paketet låg det inte alls någon plastgran sol jag trodde. Utan ett stativ till kameran. Och i ett annat en fjärrutlösare. Här ska fotas på mammaledigheten!




Blev löjligt rörd över att Johne dessutom snott grejer i min scrapbookpåse.

Kvällen avslutades hemma i soffan med bland annat baconlindade dadlar och öppning av enköpings(och Garphytte)paket.




Så kort och gott har det varit en julafton helt utan stress och press. Med den där killen som jag älskar tillräckligt för att för första gången inte vara med mamma och pappa på jul.

- Posted using BlogPress from my iPhone

39+0

Det är ju inte bara julafton utan ny vecka också :) Jag ska enligt appen lita på att kroppen klarar av det där med att föda barn. Och det gör jag. Skönt.




Nu åker vi mot Garda!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Julaftons morgon

Julaftons morgon. Det har bara hänt en gång tidigare att jag inte vaknat hemma (eller hos kusinerna) på julaftons morgon. Det året var det för att min älskade valp lyckats skära sönder tassen kvällen innan och stora delar av natten spenderats på Ulltuna. Då åkte jag till Enköping direkt på morgonen.

I år ligger jag i min säng på min fina snöfluffiga ö. Bredvid mig sover den jag älskar mest fortfarande. Och i mig bökar ett litet liv som jag längtar så mycket efter att få lära känna.

Det är första året jag i mitt liv som jag ska fira jul utan "min" familj. Och det känns konstigt. Jättekonstigt.

Ingen mamma som lagt skumtomtar i strumpan, för henne kommer vi alltid vara små. Ingen syster att krama på. Ingen pappa som tänder marshaller och lyktor. Inga kusiner att fråga ut om det gångna året. Ingen moster som stökar i köket. Och ingen Lasse somnar framför Kalle. Inga älgfärsbullar, senapsströmming eller jordärtskocksgratäng.

Men, istället får jag vara en del av min helt underbara varma nya familj. Och fira jul i en gotlandsgård i Garda. Med öppen spis. Äkta gran. Och nya traditioner. (Ryktet säger att de äter INNAN Kalle Anka...)




(Förra årets pepparkakshus, blidde inget i år...)

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 23 december 2012

Härliga söndag

Wow vilken skön dag vi haft. Helt utan julstress. Vi började med att åka ut till Djupvik för afternoon tea. Underbart gott.




Min favorit blev nog snittarna med rödbeta och någon pepparrotskräm.

Sen hem för lite mormorsrutemontering (har 4 remsor kvar att sy på). För att sedan åka ner på stan och se The Hobbit i 3D. Riktigt bra :)




Från bion åkte vi och köpte lite mysplock till imorgon kväll och sen hem för att slå in julklappar.

Nu ska jag sova. En hel del sammandragningar som känns en del. Men inte så jag tror att jag inte kommer sova eller att nåt är på g.


- Posted using BlogPress from my iPhone

1 vecka kvar!!!

Ja, jag vet att det kan innebära två veckor till. Men det känns helt galet. Så länge som jag räknat ner till detta.

Har ju en hel del molvärk nu. Varje gång får jag lite panik. Den är ju så ihopkopplad med något negativt. Först med missfallet förra vintern, sen med misslyckade försök att bli gravida igen och sen oron för nytt missfall.

Men nu är den ju faktiskt något positivt. Det är ju kroppen som förbereder sig på något helt underbart. Tar bara någon sekund innan min hjärna kopplar det.

Idag ska vi ladda med kolhydrater. I form av afternoon tea på Djupvik. Och sen blir det Bilbo. Vad är julstress för något?




(Helena: bilden visar bara hur lugn och cool jag är...)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Läget 38+6

I förrgår började förvärkarna göra mer ont. Då trodde vi nästan att det skulle sätta igång under natten. Så vi gjorde det enda rationella. Jag började städa. Eller ja, plocka undan någon klädhög och sånt. Vid tolvtiden. På natten.

Sen sa Johne att det kanske skulle vara bra om vi fick sova lite.

Hade lite såna ondare sammandragningar igår på dan också. Men kvällen var rätt lugn.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 22 december 2012

Snarkande sambo

I vanliga fall är det jag som får sparka på Johne tills han går upp och lägger sig på soffan. Så illa är det visserligen bara ibland.




Nu har han börjat sova med dessa. Inatt hjälpte de tydligen inte. Så han smög ut på soffan. Stackarn. Jag snarkar tydligen värre än en tjock skogshuggare.

Jaja.

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 21 december 2012

9 dagar kvar

Shit. 9 dagar är ju ingenting. Sen kan det ju ta två veckor till. Men ändå. Det är ju inte heller spec länge.

Har idag, förutom sovit och ätit, monterat rutor till filten. Är halvvägs klar med remsorna. Sen ska ju dessa sys ihop med varandra också. Men innan julafton ska den vara klar. Tror jag.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Läget 38+4

Sammandragningarna blir allt mer intensiva. Hade en nu på kvällen som nästan skulle kunna räknas som att de börjar kännas.

Foglossningen är vad den är. Bara att acceptera. Det är jag ju bra på. Att acceptera att saker inte är som jag vill. Jättebra på det.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 20 december 2012

38+3 magen och foglossning

Har varit på äventyr idag. Var in på Cubus för att köpa mysbyxor (används flitigt just nu). Hade parkerat vid Åhléns. Det räckte tydligen. Nu kan jag knappt gå.

Är så trött på den här foglossningen nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen.

Är iaf glad att jag kan vara säker på att jag skaffar barn med rätt kille. Hur jag kan vara så säker? Han frågade om jag trodde att det skulle kännas bättre om han åkte förbi Max på vägen hem från jobbet.

Veckans mage.




Just det. Var hos BM också. Allt såg bra ut och hon tyckte att jag ska vara beredd på att få vända på Skorpan på förlossningen och att de sen får hålla kvar ungen åt rätt håll. Även om den lilla filuren låg åt rätt håll just nu.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Läget 38+3

Sammandragningar typ jämt. Vissa med lite molvärk. Molvärken ändrade karaktär lite igår till lite mer skarp än vanlig mensvärk.

Bebis ligger åt rätt håll men högt och rörlig.

Foglossningen är överjävlig. Var en snabbrunda på stan idag och kunde knappt gå.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 18 december 2012

Ordningen återställd

Då var ordningen återställd. Det är jag som är hängig och Johne är på bättringsvägen. Jag ligger med feber och jordens förkylning. Mindre nöjd.

Jaja. Det var ju roligt att ha energi i två dagar iaf.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Kom ihåg

Eftersom vi inte vet hur stressade vi blir eller på vilken nivå förvirringen kommer ligga när det är dags att åka in så har jag skrivit en "Kom ihåg"-lapp.

Har läst en del föelossningshistorier och förstått att även de saker som verkar självklara bör stå på lappen. Som adress (in case of jättebråttom) och...




- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 17 december 2012

Läget 38+0

Karin sa åt mig att skriva ner hur det startar och sånt eftersom man glömmer bort. Karin är klok hon.

Och eftersom man aldrig vet om det är på riktigt eller inte så tänkte jag att jag skriver dag för dag hur det är helt enkelt.

Sammanfatrningsvis av senaste tiden kan man väl säga att sammandragningar har jag ju haft sen forever känns det som. Molvärk till och från de senaste veckorna.

Dagsläget. Har haft regelbundna (de räknas som regelbundna om man har minst 3 á 1 minut under 10 minuter) sammandragningar typ hela kvällen. Molvärk då och då. Kan betyda att de gör någon nytta. Kan också vara så att det inte betyder nåt alls.

Ingen smärta dock. Nu ska jag sova.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Upptäckter och överkonsumtion

Det finns vissa saker, eller kanske snarare smaker, som jag verkligen upptäckt under graviditeten. Saker som plötsligt är som smakexplosioner i munnen. Eller som helt plötsligt är goda.

Vissa har intagits i massor. Oftast i perioder. Sött har fått intagas med försiktighet eftersom jag sen mått skit.

Till dessa hör:
Fil - aldrig tyckt om förut. Försökt. Men verkligen inte gillat det.
Sprite
Japp
Alla former av coca cola-godis
Jordgubbar
Apelsin
Citronvatten
Isbitar
Subway club (stark ost, alla grönsaker utom svarta oliver och southwestdressig)
Saffransbröd
Kött, kött, kött. Rött sådant.
Jordnötssmör
Hallon
Mojitoblandning från systemet (alkoholfri)
Kräm
Snabbnudlar
Pizzasallad
Fanta
Guldnogat
Extra mentol, citron och honung
88an
Vaniljglass med kola- och chokladsås
Granny Smith-äpplen
Coca cola
Vindruvor (gröna... men de måste vara hårda och lite surare)
Satsumas
Morötter
Piggelin
Hallonsaft
Rostat bröd


Kommer inte på mer nu...


- Posted using BlogPress from my iPhone

Rampfeber

Äntligen fick jag ord på hur det känns. Känner mig väl förberedd och redo på det som komma skall. Kan ärligt säga att jag ser fram emot förlossningen.

Men har en släng av RAMPFEBER. Inte så att jag känner att jag har några prestationskrav på mig själv (jepp, fröken höga krav har faktiskt släppt detta för en gångs skull). Men känslan liknar den känslan jag haft inför ett större föredrag eller liknande.

Som någon sorts skräckblandad förtjusning. Något som ska bli både roligt och lite läskigt. Jaja. Det är inte 100 pers som kommer kolla iaf. Väl?!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Gutevägen,Visby,Sverige

söndag 16 december 2012

Sjukstuga

Har idag ägnat större delen av dagen med att bråka på Johne så han låter mig pyssla om honom istället för tvärtom för en gångs skull. Ingen vanlig man cold utan astman ställer till det lite.

Till slut drog jag "bråka inte med den gravida kvinnan för då får jag sammandragningar och en förlossning skulle inte vara läglig just nu"-kortet. Sa det med arg röst också.

Sen dess har han snällt legat i sängen.

Nu blir det lite walking dead innan det är dags att laga mat.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Nära nu

14 dagar. 2 veckor. 5%. Det är vad som är kvar. Ja, sen kan det ju vara två veckor till. Men det känns helt ok det också. Kan också hända när som helst.

Blir lite småtokig av att inte veta när. Samtidigt som det är det som är så spännande.


Vaknat en del gånger av förvärkar i natt. Problemet är ju att jag är så jädrans förvirrad när jag vaknar så vad som känns som 100 gånger är nog snarare typ 3.

Johne är sjuk. Så skorpan får mer än gärna vänta några dagar. Säkert därför jag vaknat och haft förvärkar också. Stressen av att något helt plötsligt inte får hända.

Nu har jag mest som vanligt tycker jag. En hel del sammandragningar, men kan inte direkt säga att de gör ont. Lite molvärk bara.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 15 december 2012

Mobil till barnvagn och skötbord

Fått lite pysslat idag. Två mobiler blev det. Har köpt gosedjursnyckelringar som jag sen satt på snören. Typ.

Skorpans utsikt från skötbordet blev ett gäng monster.




Och från vagnen blev det lite olika djur. Får se om kontrasten är tillräcklig för att göra bebis nöjd. Annars är det ju lätt att byta.




Inte helt lätt att ljussätta inifrån vagnen direkt.

Till sängen har vi ingen. Får se om jag gör en till. Eller om vi köper en. Om vi känner att vi behöver.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 14 december 2012

Nyfunnen energi

Blev så glad över att det gick bra på förlossningen idag och att det i dagsläget ser ut som att jag kommer få en vaginal förlossning att jag fick en rejäl energiboost.

Åkte först och fikade med Karin och hennes underbara ungar.




Isabella softade i sin stol. Så jäkla söt unge. Och Samuel är lika söt han.

Åkte och handlade massa frukt och plockade ihop en godispåse till kvällens filmtittande. Och när jag kom hem så dammsög jag.

Ok. För en normalmående människa är väl detta inte direkt någon jättebedrift för en dag. Men med tanke på hur jag mått på sista tiden så är det klara framsteg.

Så nu tänker jag ta det lugnt ikväll med gott samvete helt enkelt.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Vändningsförsök

Duktiga Skorpan hade vänt sig själv. Så nu har vi åkt hem igen. Mycket skönt att slippa bricanylöverdosen.

Så tillbaka till vardagen.





- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 13 december 2012

Klippkort på förlossningen?

"Kanske är lika bra att ringa då" tänkte jag när Cillie tyckte att jag skulle göra det efter en morgon och förmiddag med molvärk (med tanke på gårdagens överraskning att Skorpan ligger åt fel håll). Så det gjorde jag. Och de ville att vi skulle komma in.

Så än en gång låg jag där med ctg.




(Snygg bild) Skorpan var tokvild så vi (Johne) fick sitta och hålla i pucken som mätte hjärtljuden hela tiden. Annars blev den bortboxad. En hel del sammandragningar. Vilket jag ju har typ hela tiden så ingen större överraskning.

Mycket väntan blev det. Jag hade självklart nästan inget batteri kvar på telefonen. Så fick sitta och titta på Johne som hade nyladdat.




Tappen verkade relativt opåverkad även om BM fick in ett finger. AJ! Så vi fick tillslut åka hem igen om jag lovade att ringa vid förändring.

Så nu ligger jag här hemma igen. Fortfarande sammandragningar och molvärk. Och försöker fundera på om det är något som jag vill ha klart imorgon om det skulle vara så att de får plocka ut Skorpis då. Men tror faktiskt vi är relativt klara. Lovade Johne att försöka sova lite. Det går sådär.

Ska bli spännande imorgon :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Överraskning

Jaha. Då var det dags igen. Har precis blivit utsläppta från förlossningen.

Vi åkte in vid 23.30 för minskade fosterrörelser. Allt såg bra ut. En hel del sammandragningar och fina hjärtljud.

En liten detalj bara som upptäcktes vid ett ultraljud. Skitungen har vänt sig.

Så nu blir det vändningsförsök på fredag och om det misslyckas bokas ett snitt. Skitungen mår bra iaf och det är det viktigaste. Mamman lite chockad men glad för att det inte var något värre. Det förklarar ju varför jag inte kunnat jaga foten idag. Pappan verkar mest tycka att det ska bli spännande.

Tja, det är ju inte han som ska få en överdos av bricanyl (=hjärtklappning och illamående) och ha någon som våldför sig på magen.

Jaja. Sånt är livet :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 12 december 2012

Opposites attracts

Vissa saker är vi väldigt lika på. Johne och jag alltså. Vi delar kärleken till Offspring. Ja. Det är väl det kanske... Vi gillar vin och god mat båda två också. Det är ju bra...

Sen kompletterar vi varandra. Han är petig med detaljer, jag går mer in för att få helheten klar snabbt.

Jag tänker framåt. Analyserar olika scenarion och oroar mig kanske lite mycket. Han är lugn. Lever mer i nuet och tänker att det ordnar sig.

Sen så har vi ju det där med julen. Jag ÄLSKAR allt som har med julen att göra och skulle kunna lyssna på julmusik hela dagarna, leva på lussekatter, skumtomtar och julmust och måla om köket rött varje jul.

Johne... Not so much...




Äh. Han har faktiskt erkänt att han tycker att det är mysigt med mitt pyntande och fixande. Han kanske bara inte vill vara lika delaktig i det som jag. Och det är ok.


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 11 december 2012

Fika och foglossning

Ja. Rubriken säger väl det mesta. Det är vad jag gjort idag. Och snart virkat 3 rutor. Foglossningen klättrar hela tiden till nya nivåer. Bryter ihop snart. Bläääää.


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 10 december 2012

V 37+0 och ultraljud

Wohoooo! Öppna julmusten! Idag firar vi fullgången bebis!

Fick äntligen röven ur soffan och fixade plats i sovrummet för sängen. Så nu har den flyttat in där. Eller ja, det fixade Johne. Och jag bäddade. Den står visserligen inte på rätt plats, tanken är att den ska stå vid vår säng sen i början. Men den är iaf bäddad och i rätt rum.




Lunch på stan och sen var det dags för TUL (tillväxtultraljud) eftersom min mage inte växt som den skulle sist. Svårt att tro med tanke på hur STOR den är. Men så var det.

Bebisen ligger inom de normala gränserna men strax under normalkurvan. -5,6%. Så den ha helt enkelt mycket vatten att plaska runt i.




Nu ska vi snart ner och röja i källaren. Och när jag säger det så menar jag att jag ska sitta på en stol och peka och Johne ska jobba.

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 9 december 2012

Söndag

Sovit kasst i natt och dessutom skitont av foglossningen. Så det blev en till dag i sängen. Virkade en del iaf.

Kvällen har spenderats på Bakfickan. Helt klart bra för humöret att äta pilgrimsmusslor.




Nu en film.

Imorgon är Johne ledig så då blir det att fixa en hel del. Samt ultraljud.

- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 8 december 2012

Sängdag

Imorse trodde jag knappt att jag skulle klara mig själv hela dagen. Fy Fabian vad ont jag hade av foglossningen. Ja, det hade jag redan igår. Men trodde ju att det skulle blivit bättre över natten.

Så dagen spenderades i sängen. Vila vila vila. Och nu är det faktiskt lite bättre. Tar en vilodag imorgon också så kanske jag klarar att göra nåt vettigt på måndag. Suck. Känns så värdelöst att inte klara av att göra saker.


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 7 december 2012

Posten kom och nu gråter jag igen

Min fina mamma. Vi fick en postleverans från Enköping idag. I kuvertet låg en julklapp från Spel och dobbeltomten (undrar vad det kan vara däri?)

Men sen var där något mer. Två häften med alla vaggvisor och säger från när jag var liten. Min fina fina mamma.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Tänk om det blir ett decemberbarn!

"Nu får du allt ta och knipa över årsskiftet"

Den allmänna inställningen verkar vara, lite överdrivet, att om Skorpan kommer i januari så kommer framgången på köpet. Både inom sport och annat mindre viktigt (som jag kanske ser som viktigare dock). Och kommer Skorpan i december är det kört. Lika bra att kasta in handduken direkt och förbereda det stackars barnet på ett liv i misär. Dessutom så är det väääääldigt synd om barn födda sent på året.

Har googlat lite. Vi kan ju börja med en artikel om vilka som tjänar mest. Hmmmm. Om inkomst är det som mäter framgång så verkar det ju bättre med ett decemberbarn.

Om vi ska ta några kändisar då:
Zlatan - oktober
Sir Richard Branson - juli
Steve Jobs - februari
Bill Gates - oktober
Barack Obama - augusti
Malin Baryard - april
Mahatma Gandhi - oktober
Larry Bird - december
Foppa - juli
Henke Larsson - september
Nacka Skoglund - december
Pernilla Wiberg - oktober

Nja, det verkar ju inte vara helt avgörande så att säga. Även om jag absolut köper att decemberbarn troligen kommer vara mindre än ett januaribarn i början. Och även ligga efter i utvecklingen. Svårt att kräva samma sak av en 1 månaders som en på 13 månader liksom.

Men... Jag har svårt att se att det är den största framgångsfaktorn.

Vad än mitt barn kommer lyckas inom så kommer inte det att styras av när på året födelsedagen är. Det kommer styras av gener och uppfostran (ingen press) och värderingar som ger självkänsla, tron på att inget är omöjligt och att det är ok att misslyckas, kämpaglöd och vikten av att följa sitt hjärta.




"Men det är ju så synd om stackarn som fyller så sent. Och på julafton tom."

Får jag välja så väljer jag troligen en annan dag än julafton eller nyårsafton. Absolut! Men, nu är det ju såhär att det får jag inte. Och skulle Skorpan titta ut på julafton så kommer det vara den bästa julklappen jag fått. Den kommer slå både video, ridhjälm och jag vet inte vad.

Och det är ju vår uppgift som föräldrar att se till att det fortfarande kommer vara en speciell dag för Skorpan. Den som försöker säga något annat till mitt barn kommer få med mig att göra. Skorpan kommer helt enkelt få lära sig inställningen att det är den bästa dagen som finns att fylla år på.




Nej, kalaset för kompisar kommer troligen inte vara på julafton. Men hur ofta har man kalas på sin dag egentligen? Oftast inte skulle jag säga. Vänd det till att man får fira flera dagar istället.

Ja. Det kommer vara trist att vänta med att få ta körkort, gå på krogen osv. Men vi får väl se till att hjälpa till med falsklegg då! (OBS! Detta är ett skämt!)

Jag menar bara att man väljer sin lycka. Och det är det jag hoppas kunna lära mina barn.

Hade det gått bra första gången hade vi fått ett augustibarn. Med kalas i trädgården. Jättepraktiskt. Förutom att de flesta kompisarna är på semester då.

Nu blir det ett december eller januaribarn. Med snöbollskastning, pulkaåkning och varm choklad på kalaset. Eller varför inte skridskoåkning? Eller skidor? Eller helt enkelt ett vanligt tårtkalas?




"Det blir ju så dyrt med både födelsedag och jul samma månad"

Vad jag vet så brukar man veta om både jul och födelsedagar i förväg. Så vi ska nog kunna lägga undan pengar så vi klarar oss. Jag hoppas iaf att vi är tillräckligt ekonomiska för det. Annars känns det lite otryggt överlag måste jag säga.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Lätt värt det

Ännu en dag med lite för lite sitta still kanske. Eller ja, var nära att somna hos frisören. Men annars har det gått i ett.

Frisörbesök med toppning och färgning. Och en hel del suckar från Linda över mängden hår.




Hon tog i och blandade rejält med färg. Den räckte till hälften :) Jag säger ju att det är tjockt nu!

Sen konfa på Visby Strand. Med en galen solnedgång innan.




Pia Sundhage inspirerade.




Hem för smink. Förfest hos Nadja. Och sen middag och dans. Nåja. Jag dansade väl inte så mycket. Men jag höll ut till efter 12 iaf.

Tror det var bra att jag fick sysselsätta mig idag. Det har varit en nervös dag. Men nu är jag moster igen. <3

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 6 december 2012

Gofrukost

Började dagen med att ligga och dra oss lite i sängen och prata om hur allt kommer bli. Hade lite förvärkar i morse och frågade om jag får ändra mig nu.

Johne försökte måla upp en positiv bild för mig. Han påstår att förlossningen kommer vara en jobbig dag. Och sen kommer jag vakna halv nio av glatt barnskötare resten av livet. Känner att den bilden kanske inte är helt realistisk.

Åkte till Brödboden för att köpa fruktbröd. Hade tyvärr inte kommit något idag så det fick bli en valnötslimpa istället. Gott. Men inte lika gott.





- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 5 december 2012

Småstressad

Att ha Johne hemma borde ju betyda att jag skulle känna mig lugnare. Men han springer ju runt och fixar som en besatt. Blir stressad av det där springandet och fixandet. Suck (ja, jag vet... jag är bortskämd).

Dessutom var dagens lucka att jag skulle ta disken. Så sitter jag och pratar i telefonen med mamma. Och vad hör jag... jo skrammel från köket. Avslutar snabbt samtalet med mamma och rusar ut i köket. Och mycket riktigt. Han står och diskar. Tycker att jag kan ta disken efter maten istället...

Missförstå mig rätt, jag är väldigt tacksam över att han är som han är. Men kan inte jag få försöka vara gullig och skämma bort honom någon gång. Iaf med att diska? Är det för mycket begärt?

BM-besök och mammafika

Då har vi varit hos BM och skrivit ner våra önskemål inför förlossningen. Inga konstigheter tydligen, vi verkar ytterst normala. Alla värden var bra, men magen hade tyvärr inte växt som den ska så nu ska vi på TUL (tillväxtultraljud) för att kolla så allt är bra.

Den troliga orsaken är att Skorpan fixerat sig. Men BM kunde inte känna ordentligt och när hon försökte fick jag en massa sammandragningar som inte direkt gjorde det lättare. Har inte fått någon tid än men troligen imorgon eller i början av nästa vecka.

Har även hunnit med en mammafika med nyblivna svenska spel-mammor. Jag var enda magen som var med eftersom de andra fortfarande jobbar. Hade bestämt mig för att komma ihåg att fota, men glömde såklart det...

Lite shopping hanns också med, svarta byxor, pyjamas, småååååå strumpor och en massa bra att ha grejer från apoteket. Tror vi är rätt kittade nu. Bara typ blöjor kvar.

Nu ska jag iväg och plaska i poolen med en massa andra magar. Är så osugen och så trött. Men det ska bli skönt att röra lite på sig och framför allt få vara viktlös en stund. Får nog sova en sväng efteråt dock... Zzzzzzz....

Tidig morgon

Jaha. Då var det dags att vakna av väckarklockan igen då. Idag är det tidigt besök på MVC som gäller. Men inte vilket besök som helst. Den komma de förlossningen ska gås igenom. Vad vi vill och sådär.

Har skrivit ner det jag tycker känns viktigast. Är rätt öppen dock. Har ju faktiskt ingen aning om hur jag (eller Johne) kommer att reagera.

Så ska vi känna hur Skorpis ligger också. Hoppas på fixerad eftersom tydliga symptom på att detta var på g dök upp i måndags. Det stack som tusan till och från i härligheten så att säga. AJ!




- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 4 december 2012

Sängen

Idag har sängen blivit ihopskruvad. Känns skönt att ha den delen klar. Den får stå i vardagsrummet så länge.




Sen är tanken att den ska stå bredvid vår säng. Därav en saknad sida. Men vi måste röja lite i sovrummet innan den får plats.

Har också läst lite inför förlossningen idag. Lite bra tips måste jag säga. Mycket fokus på avslappning.




Annars har det blivit mest vila. Har legat i sängen och virkat hela eftermiddagen. Helt ok sysselsättning.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Vikten av rutiner

Det är viktigt att ha rutiner nu när man är hemma hela dagarna tror jag. Just nu verkar det vara:

Sova, kissa, sova, kissa x 5 ungefär

Kolla Facebook.

Kolla dagar kvar till BF (27) samt dagens gravidtips.

Läsa bloggar

Kolla familjeliv

Kissa.

Kolla Aftonbladet och irritera mig på minst en artikel.

Fundera på när Johne ska vakna.

Kolla blocket och fundera på att köpa hund. Trots att det inte går. Men en häst då?

Fundera på hur jag ska kunna väcka Johne utan att han märker att det är mitt fel.

Kissa.

Äta frukost. Stöka i köket så att Johne vaknar.

Klä på mig.

Få panik över sånt som inte är gjort och som måste (nåja) vara klart innan Skorpan bestämmer sig för att komma.

Kissa.

Ta tag i något helt annat.

Kissa.

Äta lunch.

Kissa.

Se en film eller serie.

Kissa.

Ta tag i något som bör göras innan bebis flyttar ut ur mig och in i lägenheten. Men helst inte slutföra helt för då blir det så definitivt.

Kissa.

Äta.

Kissa.

Se film.

Sova. Kissa. Sova. Kissa. X 5.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Dagens gravidproblem #3

Foglossning är ju underbart. Det har nog inte gått att undvika att jag tycker det. Jag har ju mest ont i fram så att säga. Men ibland får jag även ont i bak. Inte så mycket i ryggen, det är mest precis när jag gått upp om jag legat på rygg. Men däremot i skinkorna. Som riktigt vidrig träningsvärk.

Nu är ju känslan rätt skön på nåt vi eftersom man kan lura sig själv att det faktiskt är träningsvärk i några sekunder.

Det finns ett jättebra knep för denna smärta. Nämligen att stretcha rumpmuskeln. Ni vet den där skönaste stretchen när man liksom sitter med ena benet under sig och det andra böjt framför sig och drar i knät. Den stretchen. Finns massa olika varianter och jag är lite överrörlig på nåt sätt så jag måste få till det rätt extremt för att känna något.

Försök nu göra någon av de varianterna med en stor mage i vägen.

Fatta hur frustrerande det är att veta exakt vad jag ska göra för att bli av med den där lilla tomten som sitter och trycker, eller vad det är han gör, på två punkter i mina skinkor. Och inte kunna göra nåt åt det.




- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 3 december 2012

Första dagen som mammaledig

Tanken är ju att jag ska gå bananas med boandet nu. Problemet är väl ryggen som sätter stopp. Små steg. Inte ett dugg frustrerande. Jag är ju bra på att hålla tillbaka mig själv. Not. Jaja. Johne boar iaf. Idag putsade han diskbänken.




Lunchen blev en riktig familjelunch. Fiskpinnar med ris och ärtor till mig och pulvermos (uäck) till Johne.




Har på eftermiddagen vikt pyttesmå kläder och ordnat plats i garderoben.




Samt packat Skorpans väska och Johnes grejer i BB-väskan. Och godis.




Mina saker måste tvättas. Och det är en del småsaker som ska fixas. Vill bli klar den här veckan så det är gjort.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Dagens gravidproblem #2

Ett problem som bara blir större och större är det där med att nå fram till matbordet när man äter. Soppa är praktiskt taget omöjligt att få i sig. Magen ständigt matfläckig.




Tänk på det själv nästa gång du äter. Hur mycket du eg lutar dig framåt. Det GÅR inte nu.


- Posted using BlogPress from my iPhone