onsdag 31 oktober 2012

Soooooon

Snart så. Snart poppar den.






- Posted using BlogPress from my iPhone

Störd sömn

4-5 gånger per natt är jag uppe och springer. Då måste jag på toa och dessutom byta sida i sängen. (På mig då alltså, det är inte så att jag tvingar Johne att byta sida med mig...)

Men, de senaste nätterna sover jag iaf bättre när jag väl sover. Och orsaken är helt klart amningskudden. Halleluja!




Den fungerar som stöd för hela kroppen och gör att jag slipper böka med flera olika kuddar för att uppnå en inte ens i närheten lika bra effekt.

Så oavsett om den kommer att användas sen eller inte (råder ju väldigt delade och starka meningar om den är nödvändig eller inte vad jag har förstått), så är den värd sin vikt i guld just nu (vilket inte är supermycket iofs då den är fylld med såna vita kulor).


- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 30 oktober 2012

Ofattbart

Insåg precis att jag har 1 månad kvar på jobbet och 2 månader till Skorpan beräknas komma.

Det går inte att fatta. Hur mycket jag än försöker. Kan inte föreställa mig hur det kommer att bli att inte jobba på så länge. Och än mindre att jag har ett barn i magen. Som ska ut och bli vårt. Stört.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Vi lär oss bli föräldrar del 2

Idag var det dags för del 2 av vår föräldrautbildning. Viktigaste delen idag var nog att Johne fick lära sig lite massage och annan avslappningsberöring. Tänkte att vi ska träna mycket på detta fram till förlossningen. Och sen efter också så han kommer ihåg till nästa gång.

Tog på mig att handla efteråt. Paprikapulver och mjölk skulle införskaffas. Jag kom hem utan paprikapulver. Men med pepparkakor!




Tänkte att jag skulle virka och äta pepparkakor tills Johne kom hem. Men orkade inte virka utan läste klart "från A till Bebis" istället.

Jag har blivit piggare och piggare. Så tanken är att jobba imorgon.

Nu småstadsdrottningar och sen sova med min nya BFF. Amningskudden.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Vintertid

På Facebook klagar alla högljutt på sina barn som inte förstår att det är vintertid nu och att man därmed förväntas sova en timme längre.

Jag funderar snarare på varför JAG inte förstår att man ska sova en timme längre? Klockan är inte ens halv 7. Jag har sedan länge läst alla bloggar, Aftonbladet, kollat FB och FL ca 20 gånger samt blivit uppdaterad på hur många dagar det är kvar till hemgång, förlossning och jul (31, 61 och 55).

Att jag fortfarande är sjuk är iaf ett faktum. Samma sak med foglossningen. Trodde den var bättre. Men fy 17 vad ont jag hade igår. Jaja. Inte långt kvar nu!

Johne ligger minsann och snarkar muntert.

OBS! Detta ska inte tolkas som klagomål på er som klagar på era ickesovande barn. För mig får ni klaga på vad ni vill. Hellre det än att allt ska vara sokersött ;)


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 29 oktober 2012

V 31+0

Skulle säga att vi gått över till mer bök än regelrätta sparkar. Så Skorpan går nu även under smeknamnet Lillbök. Magen är stor. Tung. Men jag gillart.




Har idag förstått hur underbar amningskudden är som sovstöd. Klar uppenbarelse.




Får hoppas att det innebär bättre sömn i fortsättningen.

Varit hos BM idag och fick MVG på allt. Skönt :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

Inställt

Besöket hos sjukgymnasten blev inställt. De är tydligen också sjuka. Jag får således vänta ytterligare två veckor innan jag kan få information om hur jag ska söka hjälp. Är väl inte helt nöjd med tillvaron direkt.


Foglossning, förkylningen from hell och jullängtan

Inte speciellt överraskande kanske att förra helgens äventyr satte igång foglossningen på allvar. Som knivar i blygdbenet så fort jag använde benen på något sätt överhuvudtaget. Ajajaj.

Därav bloggtorka. Var så slut på kvällarna att jag orkade helt enkelt inte. Sjukt jobbigt att lyfta telefonen och skriva lite ;)

Sen, natten till torsdag, kom den. Förkylningen from hell. Det började med halsont på natten. Gick till jobbet ändå med tanken att det skulle vara övergående. Det var det inte.

Var hemma i fredags och sov mest. På kvällen eskalerade allt och blev tillslut så dålig att Johne avbröt sin aw för att jag var totalt väck. Kräktes och höll på. Blä.



Har sen legat däckad hela helgen. Sovit hela eftermiddagen och nätterna (nåja, sovit 1-2 timmar, vaknat osv). Börjar känna mig lite piggare. Och tur är väl det. Ska till både BM och sjukgymnast idag. Lagom utmaning för att komma igång igen känner jag. Blä för att vara sjuk.

På fastlandet har första snön kommit. Klart.se lovade snö här också. Kom ingen. Grymt besviken. Längtar så till jul. Älskar ju alltid julen, men i år finns det ju flera anledningar att längta.

Därför tänker jag gå all in i år. Är ju ändå ledig hela december, vad ska jag annars sysselsätta mig med?




Hittade denna filmlista för december också. Perfekt för mig :)



- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 20 oktober 2012

Sömnlös in Onebuying

Ligger i sängen i Enköping. Hos mamma och pappa. Jag och Anna har fått behålla våra rum. Även om en del har ändrats sedan vi flyttade ut. Mitt rum blev ommålat för några år sedan. Det var jag och Anna som gav mamma och pappa det i julklapp. Vitt och beige istället för 90-talsblått. Ni vet. Sådär jätte jätte blått.

Skönt också är att vi ställde hit min studentsäng när jag skaffade dubbelsäng. Så jag och Johne får varsin. Han brukar iofs ligga hos mig tills jag somnat. Och sen smyga över till sin säng. Det är kärlek.

Sängarna, som är mjukare än mjukast och helt i min smak, är alltid bäddade med lakan med hjärtan på. Det påminner mig om att jag har världens gulligaste mamma.




Om någon timme kommer resten av huset vakna. Då kommer mamma skicka ett sms med texten "Frukosten är serverad". Älskar att vara bortskämd.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Sandsoppsgatan,Enköping,Sverige

fredag 19 oktober 2012

Båtresa

Äntligen är vi på väg. Hem till mamma och pappa. Kanske sista gången jag träffar dem och alla andra innan jag blivit mamma. Och definitivt sista gången för Johne innan. Jag fick lite panik av tanken. Så det troliga är att det blir ytterligare en helg för mig i november.

Kan meddela att vilstolarna inte är superbekväma när man är gravid och smått osmidig. Men överlever resan med hjälp av kudde, rosa fleece (som också får agera ryggstöd, värme är det sista jag behöver), dragster och P3 Dokumentär.





- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 18 oktober 2012

Ny bff

Ingen aning om varför. Kan inte komma ihåg att jag gjort några extravaganta övningar på sista tiden. Men å andra sidan är ju mitt minne sämre än en guldfisks. Så det är ju ingen garanti för att jag inte dansat balett eller liknande.

Kan bara konstatera att ryggen blivit sämre och sämre sen igår. Så nu ligger jag i sängen tillsammans med min nya bästis. Vetekudden.

Johne frågade efter maten om jag kunde tänka mig att äta lite glass om en stund. Jag svarade "Jag tror det" med darrig röst. Och gick och la mig igen. Glass hjälper ju mot allt. Det vet ju alla.


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 17 oktober 2012

Idiot

"Vill verkligen tipsa om att ringa sjukgymnasten direkt, så ni får komma dit på information så fort det går. Skulle du få problem sen så måste du nämligen ha gått på den innan du får hjälp" sa Lou (barnmorskan) i somras.

Gjorde jag som hon sa? Nä. Jag var envis och sköt upp det. Så ni blir det info om två veckor och sen kan jag söka hjälp. Blir så trött på mig själv!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Nu är det jul igen...

Förra julen var ju jag gravid. Som varje jul så såg jag fram emot julmusten och skumtomtarna så mycket så jag visste inte riktigt vad jag hette. Tänk då besvikelsen när de inte alls smakade gott.

Med detta färskt i minnet var det med skräckblandad förtjusning som jag köpte hem en julmust (fel märke, men man tager vad man haver) och en påse skumtomtar idag.




Möööööööms! Sååååå gott det var! Och julen (och allt som hör därtill) känns med ens lite närmare.

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 16 oktober 2012

29+1 och pimp my skötbord part1

Glömde ta kort på magen igår. Den är inte så liten. Skitkass bild men är så trött att jag inte orkade gå och stänga dörren.




Första strykningen på vårt skötbord är avklarad. Missade såklart att ta en förebild. Det är ett vanligt Ikea Sniglar som vi skruvat dit extra höga sidor på.




Tanken är mörkgrått (nyansen heter passande nog hårdrock) och sen ska det dit lite krokar och annan förvaring.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Boa... Jag?!

Var ledig igår eftersom jag jobbat helg. Det firade vi med att bjuda Helena på middag. Moster Brittas lövbiff. En favorit från när jag var liten som jag fortfarande älskar.




Den innehåller typ hur mycket lök. Och stackars Johne tyckte att det sved lite i ögonen när jag hackade de 4 lökarna. Själv såg jag ut som en tvättbjörn efteråt. Tog ingen bild på det dock.




Var sugen på att baka också. Så det blev kärleksmums på Leilas vis till efterrätt. Hade med mig resterna till jobbet vilket var mycket uppskattat. Tror jag.




Planen är att göra alla andra tjockare just nu.


- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 14 oktober 2012

Burnin

Halsbrännan from hell är på besök och har så varit i några dagar. Fasiken vad jobbigt, irriterande, enerverande och störande det är. Bläääääääää!

Ont gör det också.


- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 11 oktober 2012

När lyckan naggas i kanten

Min mage är stor. Ofantlig enligt vissa. Onormalt stor enligt andra. Gigantisk. Varje dag får jag flera gånger höra hur stor den är. Hur mycket större jag är jämfört med hur alla andra varit.

Jag ler. Säger att jo, så är det. Skrattar kanske lite. Men ärligt talat. Hur roligt hade du tyckt att det var att få höra detta om och om igen? Hur stor du är?

Jag älskar min mage. Jag har så länge jag kan minnas längtat efter att få vara gravid. Stått framför spegeln och spänt ut magen för att få känna hur det känns. Så nu när jag äntligen har den är jag så lycklig. För därinne växer mitt barn.

Eller mitt och Johnes rättare sagt. För halva barnet är han. Och är det något jag är 570 % lycklig över så är det just det. Att det är han som är pappan. Att han ville göra en människa tillsammans med mig. Men det är en fråga för ett helt annat blogginlägg.

Nu handlar det om något annat. Att lyckan över magen naggas lite i kanterna av alla dessa kommentarer. Är säker på att (nästan) ingen säger dessa för att vara elak.

Men till slut sätter de ändå sina spår. Och är det något som gör mig ledsen så är det att jag inte till 100 % enbart får vara glad över min fina mage. Min fina mage som jag längtat efter.

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 10 oktober 2012

Dum, envis och korkad. That's me.

Jag är ju den första att erkänna när jag har fel (konstpaus för att invänta alla skratt och "jo men eller hur?!) och erkänner mig besegrad. Det var fruktansvärt korkat att vara duktiga flickan idag som klarar allt själv. Men får nu lida av min egen envishet, dumhet och korkhet (uppfinna nya ord kan jag iaf).

Ryggen lider, trots varmt bad, och lite sammandragningar på det. Fan vad dum jag är. Och envis. Och korkad.




Nu får det vara slut med duktiga flickagrejen. Iaf när det kommer till att lyfta saker och annat som i vanliga fall inte är några problem. Så det så!

Någon som gick på den?



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 9 oktober 2012

No more dammsugning

En sak som jag inte alls gillar med att vara gravid är att jag inte orkar/klarar min del av hemmagrejerna. Som att städa och sånt. Verkar visserligen som att jag tycker att detta är jobbigare än Johne, han accepterar det mer och gör saker utan att klaga. Vilket i sin tur ger mig ännu sämre samvete, han kunde väl vara lite grinig iaf? ;)

Igår tänkte jag dra åtminstone ett litet står till stacken och dammsuga. Hur jobbigt kan det vara? Så dags och gjort. Dammsugaren åkte fram och nog kändes det allt lite i ryggen, men envis (korkad?) som jag är så skulle det minsann vara fint tills Johne kom hem från jobbet. Och det var det. Problemet var bara att jag låg kvidandes på soffan. Så vi bestämde helt enkelt att min tid kommer den också. Får görs sånt jag klarar av så länge.



Sen har jag sovit skitdåligt i natt och knappt kunnat röra mig idag. Så kul var det. Blä. Blir så besviken på kroppen när den inte pallar. Har sjukt svårt att acceptera att det är så.

måndag 8 oktober 2012

V 28+0

Idag längtar jag så jag nästan dör. Vill ju inte att Skorpis ska komma ut för tidigt. Nä, det blir allt till att stanna ett tag till. Men längtar så tills vi är där. 12 veckor kvar.



- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 7 oktober 2012

Matblogg?

Tja, man kan ju börja undra. Men det känns inte som att det händer så mycket annat vissa dagar. Äta och sova är typ det som orkas med liksom.

Till middag blev det iaf Mariannes kycklingpaj. Det är en familjefavorit och i mina ögon äkta comfort food. Perfekt en söndagskväll helt enkelt. Första gången Johne fick prova. Och den fick godkänt.




Vi tog en tur ut till Garda på em för att hälsa på svärmor, men hon var tyvärr inte hemma. Otroligt vackert på ön nu när höstfärgerna börjar komma, jag sov dock stor del av vägen :P

Svängde igenom Ljugarn. Känns så trist att så fina hus med sånt fantastiskt läge står tomma under stor del av året.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Söndagsmorgon

Tänkte att jag skulle bygga på mitt flickvänskonto lite. Så smög upp imorse och gjorde scones.




Tillsammans med kränkute så tror jag att jag lyckades rätt bra.

Planen för resten av söndagen sträcker sig än så länge till att titta på Gilmore girls i sängen tillsammans med en stor kopp te. Denna del får jag dock klara själv. Johne är inte något jättefan direkt.





- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 6 oktober 2012

Klart värt det...?

Riktigt mysig dag med två timmar på stan. Marknad på torget, lunch och fika på "Ett rum för resande", tehandling på "Kränku" och klättrande uppför hästbacken utan större problem.







Lite ärenden på östercentrum och sen fika med Sara och Sixten. Helmysig dag i fint höstväder helt enkelt.

Sen kom vi hem. Och då började straffet. Ryggen totalpaj.

Men, det var värt det... Tror jag...

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 5 oktober 2012

Kött, apelsiner och fredagsmiddag

Kött. Det enda (nåja) jag vill ha i matväg just nu är kött. Och oxe ska det vara. Antar att vi får vara glada att det funkar med ryggbiff och inte bara oxfilé.

Som snacks är det apelsiner som gäller. Misstänker att detta beror på mina järnvärden. Jaja, gott är det iaf.




Så till middag blev det kött, sallad och kantarellsås som fanns i frysen (som tur var eftersom denna craving blev lite plötsligt påkommen).




Nu soffan. Vardagsrummet är fyllt med ljus och medan jag sov städade Johne i ordning. Så jo, jag är bortskämd.

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 4 oktober 2012

Världens mittpunkt. Jag?

Började förra veckan någon gång. Yrselanfall. Sen i förrgår fick jag några riktigt ordentliga. Antog stress, då det inte direkt är första gången. Så igår kröp jag till korset (Therése) och bad om avlastning på jobbet.

Yrseln satt i hela dagen och när jag var på väg hem kom dessutom onda sammandragningar. Vilade en halvtimme men eftersom det inte ville ge sig så ringde jag förlossningen för att få höra att allt var lugnt.

De ville att jag skulle vila tre timmar till. Och sen höra av mig om det inte lugnat sig. Det gjorde det inte.

Så vi åkte in helt enkelt. Självklart lugnade sig sammandragningarna direkt när vi kom in. De lyssnade på Skorpans hjärta och gjorde ett cgt för att se om de kunde se några värkar.

Hjärtat slog bra (och skorpan slogs vilt inne i magen) och inga värkar registrerades. Däremot hade mitt HB (järnvärde) sjunkit snabbt. Så blev hemskickad med order om att inte jobba mer den här veckan, dra ner på tempot på jobbet och börja med järntabletter.

Idag snurrar världen fortfarande runt mig (visste att jag var universums mittpunkt) och jag känner mig som en rätt slagen hjälte.




Lägg dessutom till att Johne fick problem med sitt diskbråck igår fm och knappt kan röra sig.

Hjälte som han är så envisades han med att komma med igår ändå. Han är fin han.

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 1 oktober 2012

Bajsrygg

Ingen bra dag för ryggen. Fy fasiken vad jag känner mig som en gammal tant. Eller någon svårt skadad.

Men Skorpan har levt loppan idag iaf. Har verkat väldigt missnöjd med det mesta jag gjort tycker jag. Min arm har varit i vägen hur den än har legat.

Det har varit en dag med tid för att känna efter med andra ord. På gott och ont.

Nu två Alvedon och sängen. Wohoooo!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Tidig morgon

Är ju ledig idag eftersom jag jobbat helg. Ändå klarvaken vid 6. Men det gör inget.

Galet mysigt att ligga här i mörkret och läsa om ny bebisvecka och lite bloggar samtidigt som den ena kärleken snusar bredvid och den andra utför morgongymnastik i magen. 😍

Måste nog upp och äta något snart dock. Man blir hungrig av det där gympandet.


- Posted using BlogPress from my iPhone