fredag 31 maj 2013

Skratt och gråt

Äntligen fick vi till en träff för de tre musketörerna. Ludvig, Anton och Albin (ordnade efter ålder). Igår kom killarna upp till Visby för att leka. Och mammorna fick vara försökskaniner för kladdkakemuffins som jag tänkt göra till dopet i augusti (inga inbjudningar har hunnit ut än dock).

Anton tyckte att det var hur roligt som helst och killarna turades om att visa upp sina konster. Sjukt kul att hänga med några jämngamla. Även om vi tycker väldigt mycket om de äldre bebisarna också :)




Anton var minst (!) i gänget. Jag som alltid får höra att han är så stor :) Men när det kommer till killarna från landet ligger han i lä. Det var rediga bonnasorkar det. Kanske ordnar upp sig om vi flyttar utanför stan.

På tal om det. Ett ÄNNU bättre hus kom ut idag. I Ekeby. Med ett eget änge! Snacka om drömställe för ungar.

Kvällen igår avslutades i Barlingbo med pannkakor. Nä, kanske inte helt pk att ge sin bebis det, men han ÄLSKADE dem. Högg som en piraya efter Johnes finger.



Ville bara ha mer och mer. Men vi ransonerade rätt hårt.

Jossa var som vanligt uppskattad. Vi har förklarat för honom att det är bäst att han smörar för "tanten" så hon vill vara barnvakt ;)




Dagen idag började på stan i solen. Anton var typ coolaste sorken i stan. Tanken var att köpa en babybjörn one. Men de var slut.




Sen var det dags för 5-månadersvaccin. En spruta i varje ben. Supermorsan försökte diskret stänga skötväskan när hon upptäckte att det låg en 70is brännvin special högst upp. (Vi ska göra rabarbersnaps och hade varit på systemet). Kändes inte helt ok.




Innan var han glad iaf. Men oj vad ledsen han blev. Gick däremot lättare att trösta efter den här gången. Morsans försök att sjunga Summarn kummar fixade biffen.

Nu är det andra bullar däremot. Väldigt ledsen bebis som jag hoppas snart får sova.




Sjalen är verkligen guld värd såna här gånger.

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 30 maj 2013

Lyxbebis - lugnet före stormen?

Har en sån jäklarns lyxbebis just nu. Han är nöjd för det mesta med det mesta. Underhåller sig själv med kryp/ålträning på golvet. Sover helt ok. Är nöjd även vaken i vagnen. Kan sitta i soffan och bara känna på sofftyget. Eller i knät och känna på pappas jeans.

Jag har helt plötsligt tid att städa och baka (även om jag kanske inte gör det så frekvent). Och förstår helt plötsligt alla rosafluffiga bloggar med cupcakes och syprojekt.




Men jag är fullt medveten om att det när som helst kan bytas ut mot en jobbigare period. Typ om 7 dagar rättare sagt.




Då ska han tydligen börja förstå avstånd. Men jag väljer att njuta nu och inte tänka på det. Kladdkakemuffin någon?

- Posted using BlogPress from my iPhone

Babysim och långa dagar

Igår var det dags för babysim igen. Eftersom Anton vägrade sova innan...




Så åkte han och jag en sväng med bilen. Trött bebis i bassängen är inte speciellt roligt. Blir mest tårar av det hela då.

Simmet gick bra. Vi var själva då Johne inte kunde komma ifrån jobbet. Lite nervöst, men Anton låg mest och skrattade i omklädningsrummet så det gick oväntat smärtfritt.

Efteråt var han trött som vanligt och för första gången på länge så somnade han på mig. Hade kunnat sitta kvar länge, men var tvungen att ta mig ut på en promenad. Och då är det ju väldigt mycket mer praktiskt om bebisen ändå sover.




Han sov när jag la ner honom för att ta på mig skorna.




Men vaknade såklart direkt i vagnen.




Vad hände med den där ungen som somnade så fort han hamnade i vagnen?

Johne har jobbat mycket på sista tiden. Vilket gjort att jag får ta ett större lass hemma såklart. Helt ok, men det tar på krafterna. Och tålamodet.

Nu är han ledig först på måndag och sen åker jag och Anton till Enköping på tisdag och är där en vecka. Så grabbarna ses inte på ett tag.

Jaja. Snart är det juli och då är Johne ledig i 8 veckor. Längtar så jag dör.

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 28 maj 2013

Tuggummituggande guldfisk och drömhus

Vet inte om Anton tror att han är en tuggummituggande tonåring eller en guldfisk. Men han har hållet på och liksom tugga med öppen mun hela dagen.

YouTube Video


Vi har varit på klapp å klang, ätit lunch med pappa på jobbet och varit ut till Barlingbo med svar på bröllopsinbjudan.

På vägen hem från Barlingbo tänkte jag att jag lika gärna kunde åka in och kolla på ett hus som är till salu i Follingbo. Eller ja, titta utifrån.

Det skulle jag inte ha gjort. Huset låg längst in på en liten återvändsgata (perfekt, ingen trafik). I början av vägen låg en hästgård (där kan Truls bo!).

Huset hade en stor trädgård, med en trädgårdsdel och en gräsplan, perfekt för fotboll eller kubb. Och utsikt över fälten.

Det behöver definitivt renoveras. Men med tanke på priset så finns det utrymme för renovering. Och jag renoverar hellre själv och får det som vi vill. Än betalar för någon annans renovering som inte är i vår smak.

Får nog bli till att gå på visningen ändå och se om insidan kan vara lite mer avskräckande.

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 26 maj 2013

Barlingbobus, mors dag och svärmor

Igår drog vi iväg till Barlingbo på eftermiddagen. Anton tyckte att grabbarna bus var vääääldigt spännande. Jack, den lilla sötnöten, verkade längta tills Anton blir större och lite roligare.




Jens (och Jossa) bjöd först på rabarberpaj och sen grym middag. Den där killen kan verkligen laga mat.

Anton lekte med en traktor. Röd såklart (det är tydligen väldigt viktigt).




Kvällen avslutades med att jag och Jossa drack en massa vin och pratade medans killarna spelade tv-spel. Mycket bra kväll.

Idag har det som sagt varit mors dag. Min första. Jag fick sovmorgon (whoooop whoooop) och när killarna kom hem från sin morgonpromenad levererades världens gladaste bebis tillsammans med en grymt färgglad plånbok.




Fler mammor skulle firas så vi åkte till Sixarve för lunch med resten av gotlandsfamiljen. Bäst var nog tårtan och Nero (Kickos brorsas hund som fick mig att sakna Issi så det skar i hjärtat, men på ett bra sätt).

Kickos pappa hade plockat liljekonvaljer till henne.




Och Anton lekte med de stora killarna, i Kickos trygga famn förstås. Någon måtta får det vara på äventyren.




Min lilla kille håller på att bli så stor. Helt sanslöst.

Väl hemma var föräldrarna rätt trötta. Så bebisen fick kräla runt mellan oss i sängen.







Och sen sitta med vid matbordet. Lite gröt gick i också (tror jag, svårt att avgöra när så mycket spottas ut direkt).



Svenska jordgubbar doppade i choklad fick duga som avslut på min hittills bästa mors dag ;)







Såhär på mors dag måste jag också få säga att jag har världens bästa svärmor. Jag är så glad Birgit att jag får ha en så snäll och klok svärmor!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Min mamma

När jag gick i nian så blev jag dumpad. Jag var helt otröstlig. Sådär som bara en dramatisk tonåring kan vara. Men när man är där så är det ju den verklighet man lever i. Jag var ett totalt vrak. (Oh yes. I was a dramaqueen!)
Då bokade mamma en sista minuten till Grekland. En liten ö som heter Andros närmare bestämt.

Vi hade nog egentligen inte råd med den där resan. Men mamma såg till att det gick ändå. Och en veckas mammatid i solen fick mig att må bra igen.

Sedan dess har hjärtat krossats många gånger. Och även om vi inte åkte till Grekland varje gång (det hade krävt en förmögenhet :P) så har mamma alltid plockat ihop det igen.

Tack mamma för att du alltid finns där. För att du alltid älskar mig sådär oändligt mycket som man bara älskar sina barn. Och som jag först nu förstår innebörden av. Och tack för att du är den bästa mormorn man kan tänka sig.




Bara dryga veckan tills vi ses igen älskade lilla mamma!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Söderväg,Visby,Sverige

fredag 24 maj 2013

Mobiler, gröt och läskiga brudar

Mobiler är roliga. Jätteroliga! Så jag köpte en egen till Anton. Ja, en leksaksmobil. Han får vänta lite med iPhone.




Leksaksmobilen funkar bäst att äta på. Pappas mobil är väldigt mycket mer intressant.




Anton har ju spottat ut den mat vi har försökt få i honom. Men så igår så svalde han äntligen gröt. Wohoooo!




Försökte med broccoli också, vilket han verkade tycka var supergott sist vi provade, det fick han väldiga kväljningar av stackarn. Får försöka igen om några dagar.

Idag har vi varit på dejt hos Marie och Zoie. Karin och Isabella var också där. Tjejerna var intressanta på håll, men så fort jag la ner Anton på golvet så kom en av de STORA och SNABBA brudarna farande. Det var galet läskigt.




Zoie hade iaf väldigt fina leksaker. Helt klart dags att plocka ner det fina brio-loket, som Anton fick av Anna-Mia, från hyllan.




Som sig bör så fanns det noll intresse för att visa upp krypkunskaperna. Inte heller lipandet togs fram. Vad är det med ungar och scenskräck? Mammorna sa iaf att de trodde på mig ändå.





- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 23 maj 2013

Morgonmys i sängen

När föräldrar lägger upp bilder på sina små underverk och skriver saker som "morgonmys i sängen" så menar de egentligen "men somna om då!"




Det är iaf min teori.

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 22 maj 2013

Dyk och radio

Onsdag betyder babysim och idag fick Anton prova på att dyka. Just den delen klarade han galant. Annars var unge herrn lite trött idag igen. Så det blev mycket klängande på mamma och pappa.




Efter att ha sovit en timme och sen myst lite med mig är det nu full rulle på tränande på golvet igen.
Imorgon kommer radio Gotland hit. De sökte någon som hade en balkong. Och blev då tipsade om oss. Så mellan 11-12 pratar vi om hur man kan göra balkongen sommarfin.
Det kan bli spännande med en 4,5 månaders bestämd herre hemma.
Hmmmmm. Kanske borde dammsuga lite oftare. Snygg stil va? Vi kallar honom masken.

YouTube Video


Vi måste verkligen lösa mattan. Den drar åt sig sjuka mängder hår. Inte jättefräscht i kombination med fällande mamma och rörlig bebis.
- Posted using BlogPress from my iPhone

Klapp å klang och rörelsefrihet

Marie och Karin tyckte att det var dags för oss att göra debut på klapp å klang igår. Och eftersom jag alltid följer deras råd så var det bara att gå :)

Anton tyckte att de andra barnen var väldigt spännande och gav prov på några glädjetjut. Roligast var dock en hopphäst. Så en sån, eller nåt annat djur, ska vi köpa hem. Han är ju alldeles för liten än så länge egentligen. Men då kan han ju ha den längre.




Hemma tränade vi krypning. Ja. Jag vet att han inte kryper på riktigt. Är man snäll så kan man väl kalla det åla. I slow motion. Men han tar sig framåt. Och till saker som undersöks.










Vi provade lite gröt också. Tänkte att han skulle få hålla skeden själv eftersom han tycker att det är så roligt. Vad säger man? Skitiga ungar är glada ungar?







Har verkar fortfarande inte riktigt fatta att han ska svälja. Men vi jobbar på det.

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 21 maj 2013

Skitgrisar

Tjena hejsan!

Mamma la mig på täcket. Men det var inget roligt där. Nu svär hon över att hon och pappa måste göra rent mattan om jag ska hålla på såhär. De är tydligen riktiga skitgrisar de där två.




Herrå!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Mormor och morfar på besök

Mamma och pappa kom ju i fredags och åkte igår. Det har varit så mysigt att ha dem här.

I lördags kväll var vi på Amarillo. Anton sov nästan hela tiden i vagnen. Övrig tid satt han i pappas knä och charmade personalen (som kom ihåg att vi varit där med Anton i magen).

Det gick ju halvbra att försöka få till en bild på oss tre dock.




I söndags åkte vi till Djupvik för lunch. Deras burgare är lätt värda resan dit.



Även om utsikten var sådär pga dimman. Tillslut kom dock Stora (?) Karlsö fram.



Jag fattar inte vad det är med den där ungen och flaskor. Han blir helt tokig. Känns inte helt sunt :P




Många intryck när man är ute på resande fot sådär. Då är det skönt att mysa lite i pappas famn ett tag.




Snygg pappa han har den där lilla sorken.

Från Djupvik åkte vi vidare, med lite omvägar, till farmor i Garda. Där bjöds det på en massa kakor och annat gott (bra för själen, mindre bra för figuren). Anton fick sitta i barnstolen och farmor fick en lite tidig mors dagpresent.




Härligt att se sorken omgiven av de som älskar honom mest. (Ja, jag är blödig...)

Vi plockade med oss lite ramslök hem till kvällens middag bestående av ryggbiff med rostad klyftpotatis och sötpotatis samt sparris (självklart gotländsk) och ramslökssmör. Toppat med Stafva blå och Stafva ockra som dessert.

Igår blev det en dag på stan med lunch på Bakfickan.




Om två veckor åker jag och Sorken upp för att hälsa på mormor och morfar i en hel vecka. Vi längtar båda till dess!

- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 19 maj 2013

Lattemorsa och "krypande" bebis

Nu tar han sig framåt. Det går inte speciellt snabbt. Men han förflyttar sig.

Vi kan väl säga att Antons kryptisk är lite... speciell...

Han liksom slänger sig fram med överkroppen och sparkar sig sen fram med benen. Känns inte helt och hållet som ett vinnande koncept.




Igår hade vi en heldag på stan. Jag som bara sovit en halvtimme efter kl 4 gav tillslut efter för pressen och drack en kaffelatte :-o efter hotellfrukost på Wisby Hotel där mamma och pappa bor.




Det shoppades en del och när det sen mulnade på så blev det lunch på Fiket.




Och en till latte till lattemorsan. Dricker dock ganska lite, men gott är det. Nackdelen är att jag blir stirrig och illamående snarare än pigg.




Så nu antar jag att jag räknas till kategorin lattemorsor...

- Posted using BlogPress from my iPhone