torsdag 28 februari 2013

Pappan

Vad skulle jag göra utan dig? När det blir för mycket tar du över. Du lugnar både mig och vår fina son.

Du finns alltid där och plockar upp mig när jag behöver dig.

En kväll som denna är ditt tålamod som störst. Och din kärlek är oändlig.

Om och om igen tänker jag. Vilken tur att det blev du. Som blev pappan till mitt barn.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Bättre och bättre dag för dag

Igår var en väldigt mycket bättre dag än senaste veckan. Glad bebis som kunde ligga ett tag i gymmet och som charmade loss. Mycket mat och snuttande. Men inte lika mycket som tidigare. Så det kanske är på väg att vända!

Just nu ligger jag ensam i sängen. Första gången hemma själv sen Anton kom. Killarna är ute på promenad för att jag ska få sova lite. Gissar att jag får lite energi även om jag inte lyckats somna.

Johne är ledig idag så vi ska ut på stan en sväng. Gotland visar verkligen upp sig från sin bästa sida med strålande sol och klarblå himmel. Inte fel alls faktiskt :)


- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 27 februari 2013

Nära galenskapen

Enligt både bok och app ("wonder weaks"), som beskriver de olika utvecklingssprången alla barn går igenom, så vill bebisen äta konstant just nu och kräver mycket mer närhet. Mamman kan känna sig otillräcklig och som om något är fel (tex att mjölken inte räcker till).

NO SHIT?! Anton äter, äter, äter, somnar när han äter, är omöjlig att flytta på, vaknar och är otröstlig, äter igen. Jag håller på att bli tokig. Någon mysstund kan vi få in. Men inte är det mycket.

Nätterna har ju varit ok, men inatt vaknade han dessutom varannan timma.

Känner mig otillräcklig och som om detta kommer fortsätta i en evighet, även om jag på ett intellektuellt plan förstår att detta är normalt och bara en fas. Det är ändå högst otroligt att han fortfarande kommer vara såhär när han är 18.

Har idag dessutom ont i fogarna efter en lite för lång promenad igår och kan därför inte ta någon promenad idag. Det är annars enda tiden jag får under dagen, när Johne inte är hemma, då jag inte har en bebis på mig.

Och ändå. Varje morgon så längtar jag efter honom :)





- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 26 februari 2013

7 veckor

Igår blev lillsorken 7 veckor. Det firade vi med att redan i söndags börja sova i spjälsängen utan babynestet och fristående från vår säng.




Dessutom tog vi en shoppingrunda. Kläderna är urväxta och vi går nu direkt på 68. Han kan ha 62 också, men köper 68 i ett försök att vara lite ekonomiska.

Färdigheter som uppnåtts på sista tiden är:
- viftar medvetet efter saker
- "står" på benen när man håller upp honom
- följer personer som går förbi med blicken/huvudet
- fått syn på sin hand och fot
- "pratar"
- lyfter och vänder på huvudet
- dras upp till sittläge

Just nu håller vi på att introducera snuttefilt. Eller Totto som jag döpt den (eller dem... Vi fick 3 likadana av syster, mycket smart).




- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 24 februari 2013

Åter på ön

Då var vi hemma igen. Skönt och ledsamt på samma gång. Varje gång vi är iväg blir jag påmind om att det är en bra bit ändå. Inte bara att hoppa på cykeln direkt.




Vi har haft en mysig helg. Men det ska erkännas att det är bra mycket jobbigare att hålla sorken nöjd på bortaplan.




Att han är mitt uppe i andra utvecklingssprånget går ingen i det här hemmet förbi. Sen vi kom hem har det ammats praktiskt taget konstant. (Några pauser tvingade vi till oss.) Jag är helt slut.




Är så glad att jag fick bäbisbibeln av Cicci så jag är med på vad som händer. Annars skulle jag brutit ihop för länge sen. Men måste ändå läsa om vissa stycken ibland för att övertyga mig själv om att detta är helt normalt och precis som det ska vara.

Sorken somnade för en halvtimme sen och nu är det min tur. Hann med ett magpass också. Känns så fruktansvärt löjligt att köra. Det är inte direkt några mördarpass, men nog så viktigt och jag tror på konceptet.

Nä, sova var det. Imorgon vardag igen. Hoppas på sol så vi kan få ta en långpromenad.




- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 23 februari 2013

Bättre och bättre dag för dag

Lillkillen har nästan varit sig själv idag igen. Lite mer ledsen än vanligt kanske. Men nästan.




Jag och Johne tog med Anton ut på en promenad på förmiddagen. När vi kom hem grillade vi korv på baksidan. Då fick Anton sitta i sjalen. Han sov som en sten.

Det är så mysigt att få så mycket tid med Lova. Tänk vad roligt de tre kusinerna ska ha när killarna blivit lite större!



På eftermiddagen kom Anna-Mia med familj. Underbara Ebba var väldigt fascinerad av bebisarna. Tror minsann att det kommer bli många barnbarn i den familjen.

Anton fick ett jättefint lok från Brio. Perfekt tyckte föräldrarna som älskar deras träleksaker.

Sen kom en annan familj på besök också. Något jag verkligen saknar är att få sitta och titta på rådjuren vid frukosten.




fredag 22 februari 2013

Vart tog ärligheten vägen?

Det här skulle ju inte bli ännu en rosafluffig blogg där allt är underbart och bebisbilderna avlöser varandra. Med inslag av hembakta muffins såklart.

Det skulle ju bli en ärlig blogg. Där alla nyanser av babyblått ock babyrosa avhandlas.

Men jag erkänner. Det är mest det rosafluffiga som lyfts. Jag skyller på tröttheten. Jag har helt enkelt inte orkat annat än avrapportering och publicering av bilder.

Det ska bli bättring på det. Nu. Lovar. Gääääsp.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Enköping

Kl 03.15 vaknade jag av att Anton ville ha mat. 04.15 somnade han om. Det gjorde inte jag. 05.30 ringde klockan och det var dags att fixa i ordning och åka till färjan. Gäääääsp!




Båtresan gick jättebra. Likaså bilresan från Nynäshamn till Enköping.




Jag sov någon halvtimme i bilen iaf. Vädret i Enköping var fantastiskt så vi åt en snabb lunch och begav oss ner på stan för lite shopping av bebiskläder och ett par gåskor åt mig. Snälla snälla mamma betalade. Just nu har vi inte råd att tacka nej, och det nyttjar hon <3

Anna och Jeppe kom med söta Lova och gulliga Sixten. Jag och pappa började i vanlig ordning böla för att alla var samlade för första gången. De andra skrattade åt oss. Precis som det ska vara.

Resten av kvällen var det dock Anton som stod för största delen av tårarna. Även om några till slut kom från mig också. Sömnbristen och smärtan i hjärtat av att se honom så otröstlig tog ut sin rätt.

Sen sov han 6-6,5 timme i första passet och sen 3 timmar till. Så nog var han trött allt.

Mitt i ett av de största utvecklingssprågen så var det nog lite för många intryck för lillgrisen. Idag ska jag försöka vara bättre på att gå undan med honom så vi får lugn tid att vila tillsammans.



onsdag 20 februari 2013

Fika, BVC och sjukhuset

Jag och Marie trotsade snön och promenerade ner till fikadejt med de andra svenska spelmammorna. Anton var duktig och sov hela dejten. Skönt eftersom han blir så stressad av nya miljöer just nu. Och med stressad menar jag totalt förstörd och tokgråter. Härligt med utvecklingssprång!

En snabb tankning fick det bli innan vi gick hem dock. Men då hade alla utom Marie gått, så det var inte så mycket intryck för lille herrn.







Vi hann bara hem för att byta blöja och tanka lillkillen lite. Sen var det dags för BVC. 5290 g, 57,5 cm lång och 41,2 cm runt huvudet är de nya måtten.

Jag har tyckt att han blivit lite gul igen vilket jag frågade om. Då ringdes det direkt till sjukhuset och vi fick komma dit trots att de redan stängt (tack snälla sjuksköterskan som stannade kvar extra för vår skull!).

På vägen plockade vi upp Johne (jag har verkligen världens bästa kille). Blodprov togs och både mamma och bebis grät. Det visade sig dock vara falskt alarm och vi fick åka hem igen. Lite förhöjda värden, men inget att oroa sig för.




Ny ska vi packa. Imorgon fastlandet!

- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 19 februari 2013

Invigd i Morafamiljen

Fick ett sms idag. " Hej duuu... Mamma är i Visby, och vi vill träffa Anton. Vill du vara med?" Det var från Jocke. Och självklart ville jag träffa både honom och min Moramamma Ingis.

Så jag och Anton tog en promenad bort till Jocke i snöstormen. Och fick både presenter och fika. Nice!

Nu är Anton alltså upptagen i Dalaklanen. Känns skönt.




Glömde såklart fota när vi var där. Det märks en himla skillnad på humöret. Han blir lättare ledsen. Jobbigt för de handfallna föräldrarna men något vi måste ta oss igenom då det hör till utvecklingsfasen.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ny bebis

Igår blev det tydligt att trollet är i nästa utvecklingssprång. Så härligt att se förändringen!

Han tittar på saker på ett helt nytt sätt. Slår medvetet efter leksakerna i gymmet. Söker kontakt och "pratar".




Mindre roligt är att han också blir ledsen. Inte magknipsskrik utan ledsen för något med tårar. Det som är bra är att det hittills gått att trösta med kramar och pussar.

Man blir trött av att utvecklas också!




söndag 17 februari 2013

Fullspäckad helg

Saker och ting tar verkligen längre tid när man har en liten att anpassa sig efter. Det ska ätas och bytas och sovas hit och dit.

Igår åkte vi ut till Garda och hälsade på farmor. Jan-Ola och Kicko kom också förbi på lunch. Som vanligt väldigt mysigt att vara ute i Garda. Det är ett speciellt lugn därute.




Anton var rätt sur när vi åkte hem. Men han somnade snabbt i bilen.

På kvällen var vi först till Sara och Fredrik och åt kroppkakor (hur har jag klarat hela livet utan denna maträtt?) och sen kollade vi på melodifestivalen hemma i soffan.

Idag har vi varit en sväng till jobbet för att rangordna önskelistan inför konstföreningens årsmöte på fredag. Sen har jag tvättat och påbörjat rensning av klädkammaren.

Det är så skönt när Johne är hemma och det lätt går att göra lite annat än att bara sitta med bebis. Även om det är väldigt mysigt så behöver jag känna att jag gör något vettigt också.

Tvätten var verkligen välbehövd, spec med tanke på att Anton innan den här bilden togs har bajsat så det kom ända upp till axlarna. Men pyjamasen blev mirakulöst nog ren i tvätten.




Han har hittat sin hand och suger gärna på den. Jag hade hellre sett att han tog nappen. Men vi kämpar vidare på det.





- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 16 februari 2013

4,5 timme och fredagsrunda på stan

Wow! Har precis fått sova 4,5 timme. Det behövde vi alla tre tror jag.

Fredagen spenderades till stor del på stan med Anna och Lisa. Vi shoppade, lunchade, promenerade och fikade. En hel del prat hanns med också. Mycket lyckad fredag helt enkelt.




Trött redan innan äventyret.




Sov nästan hela tiden.




Nöjd kille på H10.




- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 14 februari 2013

Påbörjar resan tillbaka

När jag blev gravid förra hösten vägde jag mindre än på länge och skulle påstå att jag var i mitt livs bästa form. Missfallet och en jobbig tid på jobbet gjorde dock att jag inte orkade hålla i detta under våren. Så när jag blev gravid igen vägde jag istället mer än någonsin. Och tränade inte alls. Perfekt början på en graviditet.

Nu är det dags drygt 5 veckor sedan förlossningen och det är dags att ta tag i etapp 1 av vägen mot min drömform.

Först och främst tänker jag ta tag i att bygga upp magen igen. Den tar ju en hel del stryk av en graviditet.

För att göra det tar jag hjälp av en app som heter MammaMage. Där finns ett program i 7 nivåer som ska hjälpa att läka magen.

Hoppas också att jag ska kunna börja promenera mer och mer. Där får vi se vad sjukgymnasten säger på måndag.

I vår ska jag springa Vårruset och i höst blir det något längre lopp. Har inte riktigt bestämt vilket än dock.

(Har tagit förebild, men den får publiceras först när det finns en efterbild att jämföra med)


- Posted using BlogPress from my iPhone

Test

Jag och lillgrisen tog en promenad till Ica idag. Ville testa om fogarna pallade. Så nu får vi se.








Anton har tjorvat en hel del de senaste nätterna. Han ligger liksom och krystar, men inget händer. Lästa om någon som hade blivit så av minifom dropparna. Så idag provar vi utan. Får han ont så får vi börja igen helt enkelt. Lillskrutten och hans föräldrar behöver sin sömn.

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 13 februari 2013

Mjölk

Trollets bordsskick gör att det känns som att allt luktar mjölk just nu. Jag, han, trasor, sängen. Mycket mysigt :-s

Sen tar vi lite kräk och bajs på det. Härligt.

Men söt är han. Även om vi inte fick mycket sömn i natt pga knorrande bebis.









- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 12 februari 2013

Fikadejt och BFF

Vi har varit ute på äventyr, jag och Anton. Eller ja, vi har varit på stan och fikat med Karin och Isabella.




Vaken och glad var han när jag satte honom i babyskyddet. Sen somnade han direkt och sov hela dejten. Skönt för mamman som fick välbehövd vuxentid.

Köpte med en semla hem till min underbara sambo som tog trollet imorse när han knorrade en hel del och lät mig sova. Kärlek.




Sen blev det bebismys hela eftermiddagen.







Elmo är Antons bästa kompis.

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 11 februari 2013

Finfint besök och arv

Igår kom Jens och Jossa äntligen på besök. De har tyvärr varit sjuka en massa och har inte kunnat komma innan. Kidsen var såklart också med.

Vi öppnade paket, supertack för fint PoP-set och söta tossar, och åt Sibyllamat.

Anton (och jag) blev trött av uppståndelsen och sov sen i 3 timmar drygt.

Sen var han trött hela kvällen sötnosen. Men då hade han varit vaken väldigt mycket.




Rockgenerna verkar iaf ha slagit igenom ordentligt. Det känns skönt.

Efter ett storkok pastasås avslutades kvällen med kaskadspya i sängen. Söndagsmys.


- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 9 februari 2013

Egentid och gammal tradition för ny generation

Jo, nog ler han allt på riktigt nu. Och rakt in i hjärtat går det. Johne retas dagligen med mig. En av mina rädslor i höstas var att tänk om jag inte skulle älska ungen. Det är inget problem nu kan vi väl säga.




Idag släpptes jag ut på lite egentid. 1,5 timme på stan och alldeles för mycket pengar gjorde susen för mitt humör och garderob. Nu har jag lite bättre basutbud att välja på när det kommer till amningskläder. De blir ju solkiga direkt eftersom lilla herr troll inte har världens bästa bordsskick direkt.

Sen var det bra skönt att komma hem till den här synen. Anton hade sovit på pappa hela tiden. Den där rumpan och foten måste ju vara bland det sötaste som funnits?




Nu har vi varit ensamma sedan kl 18. Johne är ute med grabbarna och firar sin födelsedag i efterskott.

Vi passar på att föra en tradition vidare en generation. Myskväll i soffan framför Melodifestivalen. Med en massa snacks. Och den yngre generationen sovandes (kan inte komma ihåg att jag någonsin höll mig vaken).




Godnatt :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 7 februari 2013

1 månad

För en månad sen låg jag där på operationsbordet. Som Jesus på korset.

Klockan 22.23 kom han äntligen ut.

Hade tänkt att skriva förlossningsberättelse idag. Men har inte orkat. Eller hunnit. Vi har vart både på Svenska Spel och hälsat på och på BVC.

4825 g, 57,5 cm lång och 40,4 cm runt huvudet är han nu. Stora killen!

Lite bilder från dagen :)




















Grattis älskade unge!

- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 6 februari 2013

Lattebebis

Nu dricker jag ju inte kaffe. Men lattebebis låter ändå bättre än cokebebis.

Idag var det dags för Anton att träffa sina groupies. Svenska Spels supermorsor och deras döttrar.

Natten var riktigt bra så vi började dagen relativt pigga.




Och tydligen hungriga. Kändes som att jag ammade konstant från 7.30 till 11 när det var dags att röra på sig.

Tanken var att det skulle komma ner en pastellbebis till tjejerna.




Men efter en mindre mjölkincident fick både mamma och bebis nya kläder.




Tror det blev lite mycket intryck för lillkillen. Han har sovit sen vi kom hem. Ca 4 timmar. Undantaget en snabb amning på ca 5 minuter.

Nu sover han på mig.




Pappan är också lite trött och ligger i sängen och sover. Roliga killar jag har <3

- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 4 februari 2013

Jinxa

Bara för att jag skrev om rutiner igår så gick natten och dagen idag käpprätt åt skogen.

Kan ju ha berott på gårdagens linssoppa också. Note to self: Linssoppa ger ledsen bebis.

Dagen har spenderats i sängen antingen med ammande bebis eller bebis som vägrat sova någon annanstans än på mig. Och bara i korta perioder.

Vi har kört magmassage som verkade funka, så nu blir det en del av vår rutin. 3 gånger per dag i förebyggande syfte.




Så fyraveckorsdagen var sådär kan man väl säga. Johne kom hem till en gråtande flickvän som varken ätit eller sovit. Han tog över bebisen som sen sov 3,5 timme på honom (efter att ha sovit en halvtimme på mig först). Längre än lillkillen sovit sen han kom ut. Så antar att han var lika trött. Mamman sov sött i två timmar.

En STOR portion pasta och köttfärssås senare är mamman glad igen. Nu sover lillen för natten och det ska jag också försöka göra.




- Posted using BlogPress from my iPhone

söndag 3 februari 2013

Rutiner

Vet inte om man kan kalla det rutiner än. Men det känns ändå som att mer och mer faller på plats.

Nätterna har sett ganska lika ut sen vi kom hem. Och nu börjar jag och Anton även få ordning på dagarna. Med vakentid och sovpass. Bra, då vet jag när jag hinner göra något vettigt.

Kvällarna jobbar vi fortfarande på. Får en känsla av att han blir övertrött. Men tror att vi kommer närmare och närmare en lösning :)

Idag pimpades en vanlig vit body så den blev lite roligare.




- Posted using BlogPress from my iPhone