fredag 7 december 2012

Tänk om det blir ett decemberbarn!

"Nu får du allt ta och knipa över årsskiftet"

Den allmänna inställningen verkar vara, lite överdrivet, att om Skorpan kommer i januari så kommer framgången på köpet. Både inom sport och annat mindre viktigt (som jag kanske ser som viktigare dock). Och kommer Skorpan i december är det kört. Lika bra att kasta in handduken direkt och förbereda det stackars barnet på ett liv i misär. Dessutom så är det väääääldigt synd om barn födda sent på året.

Har googlat lite. Vi kan ju börja med en artikel om vilka som tjänar mest. Hmmmm. Om inkomst är det som mäter framgång så verkar det ju bättre med ett decemberbarn.

Om vi ska ta några kändisar då:
Zlatan - oktober
Sir Richard Branson - juli
Steve Jobs - februari
Bill Gates - oktober
Barack Obama - augusti
Malin Baryard - april
Mahatma Gandhi - oktober
Larry Bird - december
Foppa - juli
Henke Larsson - september
Nacka Skoglund - december
Pernilla Wiberg - oktober

Nja, det verkar ju inte vara helt avgörande så att säga. Även om jag absolut köper att decemberbarn troligen kommer vara mindre än ett januaribarn i början. Och även ligga efter i utvecklingen. Svårt att kräva samma sak av en 1 månaders som en på 13 månader liksom.

Men... Jag har svårt att se att det är den största framgångsfaktorn.

Vad än mitt barn kommer lyckas inom så kommer inte det att styras av när på året födelsedagen är. Det kommer styras av gener och uppfostran (ingen press) och värderingar som ger självkänsla, tron på att inget är omöjligt och att det är ok att misslyckas, kämpaglöd och vikten av att följa sitt hjärta.




"Men det är ju så synd om stackarn som fyller så sent. Och på julafton tom."

Får jag välja så väljer jag troligen en annan dag än julafton eller nyårsafton. Absolut! Men, nu är det ju såhär att det får jag inte. Och skulle Skorpan titta ut på julafton så kommer det vara den bästa julklappen jag fått. Den kommer slå både video, ridhjälm och jag vet inte vad.

Och det är ju vår uppgift som föräldrar att se till att det fortfarande kommer vara en speciell dag för Skorpan. Den som försöker säga något annat till mitt barn kommer få med mig att göra. Skorpan kommer helt enkelt få lära sig inställningen att det är den bästa dagen som finns att fylla år på.




Nej, kalaset för kompisar kommer troligen inte vara på julafton. Men hur ofta har man kalas på sin dag egentligen? Oftast inte skulle jag säga. Vänd det till att man får fira flera dagar istället.

Ja. Det kommer vara trist att vänta med att få ta körkort, gå på krogen osv. Men vi får väl se till att hjälpa till med falsklegg då! (OBS! Detta är ett skämt!)

Jag menar bara att man väljer sin lycka. Och det är det jag hoppas kunna lära mina barn.

Hade det gått bra första gången hade vi fått ett augustibarn. Med kalas i trädgården. Jättepraktiskt. Förutom att de flesta kompisarna är på semester då.

Nu blir det ett december eller januaribarn. Med snöbollskastning, pulkaåkning och varm choklad på kalaset. Eller varför inte skridskoåkning? Eller skidor? Eller helt enkelt ett vanligt tårtkalas?




"Det blir ju så dyrt med både födelsedag och jul samma månad"

Vad jag vet så brukar man veta om både jul och födelsedagar i förväg. Så vi ska nog kunna lägga undan pengar så vi klarar oss. Jag hoppas iaf att vi är tillräckligt ekonomiska för det. Annars känns det lite otryggt överlag måste jag säga.




- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar