måndag 24 december 2012

Julaftons morgon

Julaftons morgon. Det har bara hänt en gång tidigare att jag inte vaknat hemma (eller hos kusinerna) på julaftons morgon. Det året var det för att min älskade valp lyckats skära sönder tassen kvällen innan och stora delar av natten spenderats på Ulltuna. Då åkte jag till Enköping direkt på morgonen.

I år ligger jag i min säng på min fina snöfluffiga ö. Bredvid mig sover den jag älskar mest fortfarande. Och i mig bökar ett litet liv som jag längtar så mycket efter att få lära känna.

Det är första året jag i mitt liv som jag ska fira jul utan "min" familj. Och det känns konstigt. Jättekonstigt.

Ingen mamma som lagt skumtomtar i strumpan, för henne kommer vi alltid vara små. Ingen syster att krama på. Ingen pappa som tänder marshaller och lyktor. Inga kusiner att fråga ut om det gångna året. Ingen moster som stökar i köket. Och ingen Lasse somnar framför Kalle. Inga älgfärsbullar, senapsströmming eller jordärtskocksgratäng.

Men, istället får jag vara en del av min helt underbara varma nya familj. Och fira jul i en gotlandsgård i Garda. Med öppen spis. Äkta gran. Och nya traditioner. (Ryktet säger att de äter INNAN Kalle Anka...)




(Förra årets pepparkakshus, blidde inget i år...)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar