lördag 6 juli 2013

Husköp - allt vi drömt om och lite till

Såhär dagen efter vi skrev på kontraktet så känns det fortfarande som en dröm. Vi har köpt vårt drömhus. Visst, det behöver fixas en hel del innan det blir perfekt. Men det är vårt!




Objektbeskrivningen börjar med "Välkommen till ett naturskönt och rofyllt boende i härlig miljö med stor tomt och eget uppväxt änge." Mäklarbeskrivningar brukar ju vara lite lätt skönmålande. Men Öjars i Ekeby kan inte beskrivas mycket bättre.

Ett eget änge ingår alltså i ägorna. Vi får se vad vi gör med det. Jag vill eventuellt ha häst i framtiden, då får det bli hästhage. Annars är det inte omöjligt att vi lånar ut det till någon som har lamm eller hästar. (Ett änge är typ som en äng med lite lövträd på... Så fastlänningarna förstår...)

En liten åker, vildvuxen och mer en äng i mina ögon, med ett växthus på ingår också i ägorna. Även detta skulle kunna få agera hage och även ridbana.

Boningshuset är två våningar och källare. Uppe finns tre sovrum, ett gäng kattvindar och ett badrum.

På nedre plan har vi stort kök och matplats i ett L-format rum. Massa arbetsytor och plats för ett stort matbord. Det finns också två sällskapsrum, en hall och en toalett (planen är att bygga ut den för att få in en dusch också).

I källaren finns tvättmaskin, vedeldad panna och en himla massa förvaringsrum. Dvs plats för vinkällare :)

Bredvid boningshuset står en flygel. Delar av den kommer vi fortsätta ha som förvaring, och andra delar ska bli gästrum.

Carport för tre bilar, lada med stor verkstad och plats för eventuella hästar på våning 1. Sen är det två plan till. En festvåning känns inte helt omöjlig.

En till mindre lada (också tre plan) som idag främst används som vedbod. Ett skjul för gräsklippare och annat. Och ett brygghus (där man bryggt dricku, öl(?), fixat med honung och rökt kött. Hmmmm. Det var nog alla byggnader.

I trädgården finns en del fruktträd, en jättestor ek under vilken det ska finnas tryffel, ett valnötsträd, rabarber och en himla massa gräs.




Under eken.




Valnötsträdet växer över gången från carporten till huset.

Men bäst av allt är känslan jag haft när vi varit där. Totalt lugn, trygg och bubblande lycklig. Längtar så tills vi flyttar in!

Önskelistan var:
1) 3 sovrum på samma plan
2) Plats för vänner och släktingar, helst i ett eget hus
3) verkstad
4) möjlighet till festvåning
5) möjlighet att ha häst

Så man kan väl lugnt säga att vi fått allt vi drömt om. Och lite till.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar