söndag 14 juli 2013

Stockholm på tre man hand, Dalarö och tillbaka i Enköping

I fredags packade vi in vår lilla familj i bilen och åkte till Stockholm för en hotellnatt. Vi började äventyret med en sväng till Täby centrum för att leta kostym åt Johne.




Anton tyckte att det var spännande.




Vi kom därifrån med nytt överkast (wohoooooo första saken som köptes till nya huset... längtar så jag dööööör!) och skor till mig till J-O och Kickos bröllop.

Dessutom åt vi galet god yoghurtglass med ännu godare topping.




Sen åkte vi och checkade in på hotellet, Rica Stockholm, och gav oss ner på stan för att träffa Åsa och Jonas och deras underbart dödssöta små tjejer.

Vi tog ett glas på TGIFs och snackade om allt från sangria i Barcelona till spöken och dagis. Stående inbjudan till Dalarna för oss och till Gotland för dem.

Planerad finmiddag slutade med Pizza hut. Tur kanske med tanke på att Anton underhöll med glädjetjut genom hela middagen. Tror inte direkt att vi njutit på något finare ställe.

Efter middagen blev det en sväng till hotellet för att byta kläder på mamman som var täckt (nja) av barnet spaghetti och köttfärssås. Sen en promenad som avslutades med ett glas på en uteservering med sovande barn i vagnen.

Tillbaka på hotellet igen vaknade Anton och hade inga planer på att somna om. Så vi busade i hotellsängen ett tag.

Lördagen började med god hotellfrukost och ett gäng glädjetjut från sonen sida. de stoppades dock effektivt av plättar.




Sen ännu mer kostymletande. Och ännu mer shopping till huset och till mig. Johne fick iofs någon t-shirt också. Det är helt klart en annan grej att vara iväg med en unge som ska ha mat hit och bajsar dit. Annorlunda. Men inte nödvändigtvis sämre.

Färdigshoppade (dock utan kostym) åkte vi till syster på Dalarö. Kusinerna verkade tycka att det var roligt att ses igen.




Vi blev bjudna på god mat och en hel del vin slank ner under kvällen. Varmt och skönt var det.

Anton rör sig mer och mer. Men det vi alla frågar oss är varför han envisas med att krypa (åla) in under stolar med pinne i vägen för hela tiden?!




Jag fick eget rum!!! Och Johne tog Anton. Så skönt att få sova och veta att jag inte behövde gå upp.

Imorse undersökte Anton kusinernas hus.







Och efter promenad och lunch i byn var det dags för oss att åka tillbaka till Enköping igen.




Här har några (typ 2) krypsteg tagits efter instruktioner av morfar.




Och det har busats med stora ormen.




Nu sover underverket och vi försöker planera upp veckan. Helt sanslöst vad tiden går snabbt. Vill så gärna hinna med alla när vi är här. Men tiden räcker inte till. Och mormor och morfar måste prioriteras för Antons skull känner jag.

- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar