tisdag 1 november 2011

Ett livsavgörande beslut

1 juni 2009 flyttade jag till Gotland. Jag hade varit på Gotland en enda gång tidigare, och det var efter att jag redan bestämt mig för att flytta hit. Det hela började med att jag, som en följd av finanskrisen, blev av med mitt jobb som marknadsförare på konferensföretaget IQPC.

Efter några månader som arbetslös kom äntligen drömchansen. Jag blev erbjuden en anställning på Svenska Spel. Det fanns dock en liten hake med erbjudandet som inte funnits med tidigare i processen. De ville att jag skulle flytta till Gotland.

Jag som aldrig ens hade varit på Gotland tidigare fick svår beslutsångest i ungefär 10 minuter. 8 av dessa spenderade jag för mig själv med mina egna tankar på att det absolut inte skulle gå. Sen tog det ca 2 minuter för min syster att övertala mig om vilket äventyr och vilka möjligheter en sådan flytt kunde innebära.

Jag är idag så otroligt glad att jag vågade. Beslutet att flytta till Gotland har betytt otroligt mycket för mig både privat och i arbetslivet. På jobbet har beslutet lett till att jag fått utvecklingsmöjligheter som jag tidigare bara drömt om.

Jag har ställts inför utmaningar jag aldrig trott att jag skulle klara av och pressat mig själv till det yttersta. Dessutom har detta skett i ett oändligt mycket bättre arbetsklimat än vad jag tidigare varit van vid.

Privat hade det inte kunnat bli bättre. Jag har hittat hem. Jag älskar verkligen att bo på ön. Människorna, naturen, havet, klimatet, lugnet - allt! Beslutet att flytta till Gotland har i förlängningen gett mig en djupare trygghet i mig själv, en större självkänsla och kanske framförallt en känsla av att ingenting är omöjligt.

Att det lett till mitt livs kärlek är självklart bästa och största fördelen :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar